Jozef Legéň Rôzne

S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: V Žiline je obľúbenou oriešková ale aj citrónová

Teplota sa v týchto dňoch pohybuje okolo tridsiatky, a preto je nutné osvieženie v podobe vychladeného nápoja či sladkej zmrzliny. Pýtali sme sa zmrzlinárok ako im idú tržby a ktorá príchuť je najžiadanejšia.

Ilustračný obrázok k článku S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: V Žiline je obľúbenou oriešková ale aj citrónová
Zdroj: TASR

Oslovili sme dve zmrzlinárky, nech nám prezradia, či tropické počasie pritiahlo ľudí za zmrzlinou, alebo im tržby stagnujú. V meste nám s úsmevom a radosťou odpovedali.

Zmrzlinári sú spokojní

„Už sme sa báli, že tento rok ani leto nepríde. S počiatku sme mali tržby veľmi slabé a neoplatilo sa nám mať niektoré dni ani otvorené. Chvalabohu sa situácia zmenila a tieto dni konečne sa ani v práci nezastavíme. Za posledných pár dní sme predali toľko zmrzliny, že máme dôvod na úsmev," prezradila jedna z opýtaných zmrzlinárok v meste.

V druhej zmrzlinárni sa nám aj pochválili, že očakávali väčší dopyt po zmrzline pre tropické počasie. „My sme maximálne spokojní, naše brigádničky sa ani nezastavia. Dokonca sme museli ešte naviac robiť zmrzlinu, lebo ľudia sa po nej v týchto dňoch idú potrhať,“ povedal prevádzkovateľ zmrzlinárne.

Rôzne chute

Ľudia sú ochotní si aj v rade počkať, len aby sa osviežili. Najväčší nápor ľudí čakajúcich na zmrzlinu je však okolo obeda, kedy je von najteplejšie. Zmrzlinu má rád každý, v rade na ňu stoja biznismeni, mamičky s deťmi, tínedžeri a dokonca aj seniori, ktorí si taktiež radi doprajú svoju obľúbenú príchuť. Jedna s opýtaných mamičiek stále v rade s nedočkavými deťmi. Neváhali sme sa jej opýtať, akú majú najradšej oni.

„Ja mám najradšej orieškovú, ale nie všade ju robia dobrú. Tu na terasu chodíme na zmrzlinu už celé roky, tu ju robia najlepšiu. Ja a manžel máme najradšej čokoládovú. Moje dve detí zas ľúbia citrónovú a tretí najmladší syn šmolkovú,“ prezradila nám mamička troch detí.

Počkali sme nejaký čas pri zmrzlinárňach a snažili sa odpozorovať, ktorá je ta najlepšia. Farbami na kornútoch to len tak hralo. Zväčša deti lízali zmrzlinu ovocných chutí, naproti tomu dospelí si vychutnávali orieškovú a vanilkovú. Mladá partia chalanov sa nám hneď potom pochválila, že chodia na zmrzlinu každý deň a každý deň skúšajú inú. „My máme radi všetky zmrzliny, každý deň tu chodíme s chalanmi. Už sme vyskúšali všetky druhy a chutia nám všetky,“ prezradil jeden z chlapcov.

Nech už každý máme radi tú svoju príchuť, každý z nás uzná, že v týchto tropických dňoch nám padne každému zmrzlina vhod a príjemne osvieži.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM