Soňa Vanovčanová Kultúra

Rýchly kvíz zo žilinských ulíc: Uhádnete po kom sú pomenované?

Mená známych ulíc vedia pekne potrápiť. Kráčame po nich pravidelne, čítame ich názvy na tabuliach. No vieme ako vznikli ich názvy? Skúste sa potrápiť!

Ilustračný obrázok k článku Rýchly kvíz zo žilinských ulíc: Uhádnete po kom sú pomenované?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Žilina mala od posledných zmien v roku 2015 celkom 564 pomenovaní pre ulice. Tie sa budú dopĺňať a meniť aj v roku 2018. Jedna zmena názvu sa bude dotýkať aj uličky v centre Žiliny. Dôjde ku zrušeniu názvu Priečna ulica, ktorá je duplicitným názvom súčasnej Jezuitskej ulice v Starom meste.

O zmenách názvov ulíc sme písali tu.

Po spustení kvízu sa vám po jednom ukáže 10 fotiek zo Žiliny, ktoré vás povzbudia a pripomenú, kde sa ulička nachádza a ako vyzerá. Vašou úlohou je však uhádnuť, po kom alebo po čom je ulica pomenovaná. Pomôckou sú tri možnosti. Správna je, samozrejme, vždy iba jedna.

Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne. Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom.

Hrajte tu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM