Jozef Legéň Rôzne

Pstruhová sezóna už odštartovala: Rybárov trápi plienenie potokov vydrami

V Považskej Bystrici ale aj v revíroch po celom Slovensku sa dnes odštartovala pstruhová sezóna. Slovenský rybársky zväz v Považskej Bystrici nasadil do potokov niekoľko stoviek kilogramov pstruhov. Sezóna potrvá do konca septembra.

Ilustračný obrázok k článku Pstruhová sezóna už odštartovala: Rybárov trápi plienenie potokov vydrami
Zdroj: TASR

Katastrofálny nedostatok vody v letných mesiacoch a plienenie pstruhových potokov nasadenými vydrami sú najväčšími problémami hospodárenia v pstruhových revíroch Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MsO SRZ) v Považskej Bystrici. I preto, aby nedali vydrám čas vyplieniť potoky, dali do nich násadu len jeden deň pred dnešným začiatkom pstruhovej sezóny.

Podľa hlavného hospodára MsO SRZ v Považskej Bystrici Jozefa Koleka do potoka Domanižanka, prameniaceho v Strážovských vrchoch a pretekajúceho centrom mesta, nasadili 150 kilogramov pstruhov dúhových a 100 kilogramov pstruhov potočných. Do potoka Marikovka, prameniaceho v Hornej Marikovej a vlievajúceho sa do Váhu, nasadili rybárski hospodári po 50 kilogramov pstruhov dúhových i potočných.

„Do tretieho pstruhového revíra našej organizácie – potoka Papradnianka sme zatiaľ pstruhovú násadu nedali. Hladina Papradnianky je v dôsledku topiaceho sa snehu príliš vysoká a prúd vody veľmi silný, pstruhov by okamžite spláchlo do inundačného kanála Váhu a rybári by nechytili prakticky nič,“ doplnil Kolek s tým, že po 100 kilogramov pstruhov dúhových i potočných vysadia do Papradnianky hneď, ako to podmienky dovolia.

Zákaz lovu v pstruhových revíroch na celom Slovensku sa skončil dnes ráno o 6.00 hodine, rybárska sezóna na pstruhových potokoch potrvá do konca septembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM