Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Rozruch v centre Žiliny: Žena nahlásila bombu v banke!

Budovu v centre Žiliny podľa mužov zákona prehľadávali. Na mieste polícia, pyrotechnik aj psovod. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa známej banky. Čo sa tam deje?

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v centre Žiliny: Žena nahlásila bombu v banke!
Zdroj: TASR

Ako potvrdil krajský policajný hovorca Radko Moravčík, doposiaľ neznáma osoba v pondelok 9. apríla krátko po ôsmej hodine ráno oznámila na linku 112 v Čadci, že v konkrétnej bankovej inštitúcii je bomba.

„Počas telefonátu však neuviedla, v ktorej pobočke. Polícia ihneď po prijatí oznámenia vykonala a naďalej vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom ochrany života a zdravia. Policajti aj za pomoci služobných psov vykonávajú v súčasnej dobe pyrotechnické prehliadky objektov na území celej Slovenskej republiky. Polícia na prípade intenzívne pracuje za účelom jeho objasnenia,“ uviedol Moravčík.

Hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková potvrdila, že v pondelok dopoludnia anonym nahlásil bombu v nešpecifikovanej pobočke SLSP. „Intenzívne spolupracujeme s políciou, ktorá prehľadáva všetky naše pobočky vrátane budovy ústredia,“ povedala. Niektoré pobočky môžu byť podľa nej krátkodobo zatvorené. „Prípadné krátkodobé zatvorenie pobočky je na individuálnom rozhodnutí daného policajného tímu,“ dodala Cesnaková.

„Policajti aj za pomoci služobných psov vykonali pyrotechnické prehliadky objektov s negatívnym výsledkom,“ doplnil správu krajský policajný hovorca.

„V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov,“ uzavrel Moravčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM