Jozef Legéň Rôzne

Rozkošné šteniatko s prázdnym žalúdkom: Podarí sa mu nájsť šťastný domov?

Naša čitateľka sa na nás obrátila s prosbou o pomoc. Pri záhradkárskej oblasti pod Dubňom zbadala malú guličku, podišla bližšie a zistila, že je to malé šteniatko, ktoré začalo vrtieť chvostíkom. Rozhodla sa mu pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Rozkošné šteniatko s prázdnym žalúdkom: Podarí sa mu nájsť šťastný domov?
Foto: Radka Deckerová

„Trošku nemotorný, ale stále vrtiaci chvostíkom,“ tak opisuje nálezkyňa psíka Veronika. Ako nám povedala zo začiatku si myslela, že ide o šteňa, ktoré má na blízku mamu. Po hodinovom čakaní si však uvedomila, že to pravdepodobne bude psík z kategórie tých, čo ľudia niekam zavezú a tam ho nechajú. „Načo takýto ľudia chcú psa, ruky by som im poodtínala,“ nahnevane komentovala Veronika.

Po tom ako zistila, že je zodpovednosť na jej ramenách, rozhodla sa šteniatko napojiť. „Vodu vôbec nechcelo piť, asi potrebuje materské mlieko. Nos mal suchý a vyzeral hladne, dala som mu aspoň kúsok chleba namočený vo vode, nič iné som pri sebe nemala.“

Podľa nej má psík tak nanajvýš jeden mesiac. Vedela keby ho tam nechala tak si sám neporadí.„Má prenikavý pohľad a je krásny, nemohla som ho tam nechať, nikto iný by mu nevenoval pozornosť a pravdepodobne by zahynul,“ zverila sa so slzou v oku.

Momentálne je psík v dočasnej opatere a hľadá si nový, stály domov .Okrem jedla, jediné čo takéto šteňa potrebuje, je nikto, kto sa o neho postará a dá mu svoju lásku. Ak by ste o neho mali záujem stačí nás kontaktovať a mi sa o to postaráme. Fotky sú nekvalitné ale jedná sa o hravého orieška. V prípade vášho záujmu o nové kvalitnejšie fotografie alebo v prípade, že by ste mu vedeli ponúknuť domov, kontaktujte nás prosím na mail legen@global24.sk, alebo kontaktujte organizáciu Tul/k/áčik, kde je momentálne v dočasnej opatere.

pes_stena_domov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM