Zuzana Gadušová Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Žiline

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. O poslaneckých stoličiek v našom meste má záujem 197 kandidátov. Niektorí sú dospelí len pár rokov, iní sú už v dôchodkovom veku. Pozrite na zaujímavé rozdiely!

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Žiline
Zdroj: TASR

Medzi kandidátmi, ktorí chcú spolurozhodovať o našom meste nájdete rôznych ľudí. Čítajte:Posleneckí kandidáti v Žiline a ich povolania: Najviac je manažérov, do boja ide 10 lekárov

Medzi kandidátmi na poslancov sú traja mladíci. Kandidáti Tomáš Hládek, Roman Piala a Miroslav Psota sú vo veku 19 rokov a kandidujú ako študenti. Dvaja sú nezávislí a jeden z Kresťanskej Slovenskej Národnej Strany. Medzi týmito troma študentmi a najstarším kandidátom je veľmi veľký rozdiel. Delí ich až 51 rokov. Najstarším kandidátom je Vincent Francl vo veku 70 rokov. Možno si myslíte, že kandiduje ako dôchodca, ale nie. Kandiduje ako podnikateľ za Kresťanskú Slovensku Národnú Stranu. Je zároveň jediný vo veku nad 70 rokov medzi všetkými kandidujúcimi poslancami.

Spolu je uchádzačov o poslanecké kreslo Žiliny 197 a z toho najviac kandidátov v počte 58 je vo veku od 50 do 59 rokov. Druhou najpočetnejšou skupinou je 49 uchádzačov vo veku 30 až 39 rokov.Následne pokračuje skupina 40 až 49 rokov v počte 42 kandidátov na poslancov. Mladších uchádzačov vo veku 20 až 29 rokov je spolu 24. Staršia generácia vo veku 60 až 69 rokov má 17 kandidátov na poslancov mesta Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM