Iveta Hrabovská Správy

Rodičia pozor: Začína prihlasovanie detí do jaslí

V priebehu celého roka môžu rodičia prihlasovať svoje deti do detských jaslí v Žiline. Žiadosť o prijatie dieťaťa do detských jaslí získate v Klientskom centre Mestského úradu v Žiline alebo na stránkach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia pozor: Začína prihlasovanie detí do jaslí
Foto: Iveta Hrabovská

Po vyplnení žiadosti ju ešte treba dať potvrdiť zamestnávateľovi a potom doručiť do podateľne mestského úradu. Podmienkou pre prijatie dieťaťa do detských jaslí je voľná kapacita jaslí a trvalý pobyt rodičov na území mesta Žilina, pričom obaja rodičia dieťaťa musia byť zamestnaní.

Jasle so špeciálnym zameraním

Mesto Žilina prevádzkuje dve zariadenia detských jaslí: na Veľkej okružnej ulici (kapacita pre 50 detí) a na Puškinovej ulici (kapacita pre 55 detí). V detských jasliach je poskytovaná komplexná starostlivosť pre deti bez zdravotných indikácii od 6 mesiacov do 3 rokov veku dieťaťa a pre deti so zdravotnými problémami na základe odborného lekárskeho posudku od 6 mesiacov do 5 rokov veku dieťaťa. Detské jasle na Veľkej okružnej ulici sú zamerané na ortoptické poruchy detí, s ktorými sa vykonávajú odborné zrakové cvičenia s ortoptickou sestrou na špeciálnych prístrojoch, ktoré sa postupne vymieňajú za kvalitnejšie.

„Vonkajší aj vnútorný areál oboch zariadení detských jaslí prešli v roku 2012 rozsiahlou rekonštrukciou. V príjemnom zrekonštruovanom prostredí je zabezpečovaná výchovná práca zodpovedajúca potrebám dieťaťa, stimulujúca ich telesný a duševný vývoj zohľadňujúca individuálne a vekové zvláštnosti detí, ktorú zabezpečuje odborný zdravotnícky personál, v súlade s režimom dňa. Pri výchovnej práci s deťmi spolupracujú s logopédom a psychológom. Prevádzkovaním zariadení detských jaslí sa mladým rodinám umožňuje zvýšiť šanca pri uplatnení sa na trhu práce a zabezpečiť aktívny pracovný život,“ informuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Bližšie informácie získate osobne v Klientskom centre Mestského úradu v Žiline, telefonicky na čísle: +421 41 70 63 503, emailom: kc@socialne@zi­lina.sk, alebo v rubrike Detské jasle na stránke: www.socialne.zilina.sk/…etske-jasle/.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM