Zuzana Vajayová Rôzne

Rockový záber bližšie k fanúšikom

Aj napriek premenlivému počasiu si v prostredí Tília campu Gäceľ, neďaleko Dolného Kubína, počas dvoch júnových dní prišlo na svoje, viac než štyri tisícky priaznivcov poriadnej rockovej muziky.

Pod moderátorskou taktovkou Dalibora Bíra sa na pódiu počas dvoch dní vystriedalo takmer tridsať rockových zoskupení. Dvojdňovku odštartovali námestovskí ANTHOLOGY, za ňou nasledovali chalani z CALIBER X. Ako tretia prišla na pódium dolnokubínska IDEA, ktorú vystriedali ASTACUS a REBRO. Tí vytvorili tú správnu atmosféru pre banskobystrický tajfún v podobe kapelky BRAINSCAN, ktorej v roku 2009 vyšiel album s názvom Breaking Down Your Mind.

Ani sme sa nenazdali a prišiel čas privítať na pódiu headlinerov prvého večera rockovej nakladačky. Pred nimi sa však na pódiu predviedlo ešte zoskupenie s netradičným názvom ZOČI – VOČI. Prvým takpovediac lídrom prvého večera, bola nepochybne všetkým dobre známa AYA, na čele s nezabudnuteľným Borisom Lettrichom, ktorá na záber dorazia rovno zo štúdia, kde dokončuje svoj aktuálny album, ktorý by mal vyjsť niekedy na jeseň tohto roka.

Všetci tí, ktorí netrpezlivo očakávali druhého headlinera večera sa dočkali tesne pred trištvrte na desať, kedy na pódium vybehli Miko, Giorgio, Maroš, Tomáš a Peter. Slovenskí Gladiátori, počas svojej hodinovky odohrali svoje najväčšie hity, ktoré nazbierali v priebehu svojej dvadsať ročnej kariéry. Záver prvého dňa záberu patril naším severným susedom, poľskej kapele CHAINSAW. Po nej prišla na rad legenda tunajšej rockovej scény ORAVIA, no a o úplný záver večera sa postarala skupina GOLF.

Nasledujúci deň rockového maratónu pokračoval kapelami WECHETCH, RHINESTONES, STET a THE LAMPIONS. Úvodnú polovicu kapiel druhého dňa záberu uzavreli: BLACK STORM, DEEL a DEEP SENSE. Po nich sa na pódiu postupne vystriedali: QUARRELING MEN, BORRA a EX PULSE. Ani sme si nestihli poriadne vydýchnuť a prišiel čas privítať na pódiu ďalšieho hosťa s názvom SNOVONNE, ktorý koncertuje prevažne v zahraničí. Po nich už pódium patrilo terchovskej pätici ARZÉN na čele s novodobým slovenským Jánošíkom Jarom Gažom. Ten nám po koncerte prezradil, že na jeseň sa môžeme tešiť na hudobnené básne z dielne tejto veselej päťky.

Nesklamala ani METALINDA. Tá má na poste lídra už jedenásť rokov Romana Čiefa, ktorý skvele nahradil legendárneho Paľa Drapáka. Predposledným interpretom bola prešovská kapela HELENINE OČI a úplnú bodku za tohtoročným rockovým záberom definitívne dala skupina KONFLIKT, ktorej vyšiel začiatkom mája nový album s názvom Somnium.

Zdroj: Boris Hrudál

Rockovy zaber
66
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM