Adela Fruckova Samospráva

Relaxovať na čerstvom vzduchu sa vám bude ešte príjemnejšie: Aha, čo je v pláne v známej oddychovej zóne Žiliny

Minulý rok vyrástla na našom najväčšom sídlisku nová komunitná záhrada. Aj tento rok sú s touto oddychovou zómou Vlčiniec zaujímavé plány. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Relaxovať na čerstvom vzduchu sa vám bude ešte príjemnejšie: Aha, čo je v pláne v známej oddychovej zóne Žiliny
Zdroj: Mesto Žilina

O novú komunitnú záhradu, ktorá vznikla vlani na sídlisku Vlčince, sa s príchodom jari stará aj mesto Žilina. V tomto roku sa v tejto oddychovej zóne plánujú osadiť lavičky a smetné koše, obnoviť chodníky a sprístupniť bezplatný internet. Obyvatelia môžu tak vo vnútrobloku na Fatranskej ulici relaxovať na čerstvom vzduchu.

V meste Žilina je vybudovaných už niekoľko komunitných záhrad: komunitná záhrada ZŠ Jarná, na uliciach Piešťanská, Čajakova, Lichardova, Bajzova. Rozvoj komunitných záhrad podporuje od roku 2011 mesto Žilina v spolupráci s Nadačným fondom Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis.

Komunitné záhrady ponúkajú ľuďom nové možnosti využitia verejných priestranstiev. Nielenže podporujú záujem ľudí o svoju štvrť a mesto, ale tiež vplývajú na dobré susedské vzťahy. Prinášajú do miest a na sídliská upravenú zeleň, bezpečné miesta na hranie pre deti a miesta na trávenie voľných chvíľ s kamarátmi a susedmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM