Igor Petrík Správy

Rebríček spokojnosti pacientov: Žilinská nemocnica figuruje až v poslednej päťke!

Všeobecná zdravotná poisťovňa zverejnila výsledky prieskumu hodnotenia poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti. Čítajte, na ktorom mieste sa na základe spokojnosti pacientov sa umiestnila žilinská nemocnica.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček spokojnosti pacientov: Žilinská nemocnica figuruje až v poslednej päťke!
Zdroj: TASR

Prieskum spokojnosti poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti samotným pacientom za rok 2014, ktorý zverejnila Všeobecná zdravotná poisťovňa na základe vyjadrenia spokojnosti pacientov, obsahuje hodnotenie 78 slovenských poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti.

V rebríčku najlepšie obstáli Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave s indexom spokojnosti pacientov 86,99%, druhé miesto patri banskobystrickému Mammacentru sv. Agáty Procare s 85,99% a na tretej priečke skončila Gynekologicko-pôrodnícka nemocnica v Bratislave s 84,07%.

A ako sa darilo v tomto rebríčku žilinskej nemocnici? Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v hodnotení obsadila až štvrté miesto od konca. Figuruje tak na 75. mieste a získala index spokojnosti pacientov 51,21%.

Tabuľku uzatvára Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava na 76. mieste (index spokojnosti pacientov 49,24%), na 77. priečke Nemocnica s poliklinikou sv. Lukáša Galanta (48,25%) a posledné, 78. miesto, obsadila Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra so 48,07%.

Mohlo by vás zaujímať:

Minister prehovoril o rekonštrukcii v žilinskej nemocnici: Môže to byť vianočný darček!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM