Krimi

Razia policajtov v paneláku: V pivnici našli balíčky s drogou!

V rukách policajtov skončil 19-ročný Jakub, ktorý čelí obvineniu z drogového deliktu. Policajti urobili v noci z piatka na sobotu prehliadku v pivničných priestoroch panelového domu, v ktorom Jakub býva. Mladík čelí aj obvineniu zo zločinov obmedzovania osobnej slobody a vydierania.

Ilustračný obrázok k článku Razia policajtov v paneláku: V pivnici našli balíčky s drogou!
Zdroj: Webnoviny.sk

Celá akcia policajtov prebehla v Martine v časti Priekopa. Policajti našli zelenú sušinu, ktorá bola v dvoch balíčkoch – jeden mal hmotnosť 19,3 gramu a druhý 14,4 gramu. Zadržanú látku poslali na kriminalistickú expertízu. „Podľa predbežnej expertízy bola v zaistenom materiáli zistená prítomnosť látky THC (tetrahydroka­nabinol), čo znamená, že v danom prípade išlo o rastlinný materiál rodu Canabis,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa predbežnej expertízy by sa dalo zo zaisteného množstva vyrobiť 59 až 177 obvyklých jednorazových dá­vok.

Vyzliekol sa donaha

Tento 19-ročný Martinčan čelí s ďalšími tromi rovesníkmi aj obvineniu zo zločinov obmedzovania osobnej slobody a vydierania. Začiatkom februára tohto roku vo Vrútkach štvorica mládencov podľa polície násilím naložila do strieborného Seatu 16-ročného chlapca, vyviezli ho do lesa pod Martinskými hoľami, kde ho všetci štyria zbili a prikázali vyzliecť sa donaha. „Chlapca niekoľkokrát fyzicky a verbálne napadli, čím mu spôsobili zranenia s doposiaľ neustálenou dobou liečenia,“ dodala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ navrhol väzbu

Vyšetrovateľ navrhuje pre Jakuba väzbu. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Ďalší traja obvinení mladíci z Vrútok sú stíhaní na slobode. Aj im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM