Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Veľké teplá pokračujú. Sviatok pri vode je ideálny

Je voľný deň, a tak je čas vybehnúť k vode, či do prírody. Tiež si pripomíname výročie začiatku SNP i narodenie Michaela Jacksona.

Počasie praje

Leto v závere augusta ukazuje, že ešte má čo to povedať, v pondelok 29. augusta nás čaká jasno až polojasno, popoludní sa ale z tepla bude na západe a severe postupne tvoriť zväčšená oblačnosť a miestami sa vyskytnú prehánky alebo búrky.

Denné maximá vystúpia na 27 až 32 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši bude 24, na horách vo výške 1500 m zasa 12 stupňov. Zafúka slabý premenlivý, dopoludnia prevažne južný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Meniny má Nikola a Nikolaj

Nezabudnime na oslávencov, tí sú dvaja. Mená Nikola i Nikolaj majú francúzsky pôvod a v preklade znamenajú „víťazstvo“.

Ide o na prvý pohľad flegmaticky pôsobiacich ľudí, sú to bojovníci, inteligentní i cieľavedomí, záleží im na tom, ako ich vníma okolie.

PREČÍTAJTE SI: Liečivá baza je späť na scéne. Teraz už je naozaj čierna + RECEPT

Obrátenie sa do minulosti

V roku 1632 sa narodil anglický filozof JOHN LOCKE, predstaviteľ empirizmu. Tento deň v 1915 je prvým v živote laureátky troch Oscarov herečky INGRID BERGMANOVEJ.

Dnes si pripomíname 72 rokov od vypuknutia Slovenského národného povstania. V 1950 sa zasa začala trojdňová Akcia R, keď boli zlikvidované ženské rehole. V roku 1958 sa narodil „kráľ popu “ MICHAEL JACKSON, jeden z najväčších spevákov a skladateľov 20. storočia.

Michael Jackson – Thriller

Práve interpret zo Spojených štátov amerických, ktorý počas kariéry udivil aj tým, že sa nechal preoperovať z Afroameričana na belocha, nám dnes vyplní hudobné okienko.

Opakovaný držiteľ ceny Grammy, ktorého album Thriller vyšiel v náklade 100 miliónov kópií, nám ponúka pieseň rovnakého názvu.

Michael Jackson - Thriller
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM