Správy Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Oslávenec Richard Müller ponúka Nočnú optiku, počasie sa umúdri

Müller, Walters, Pavarotti, Zagorová, O'Riordan. Veľké mená hudobnej scény oslavujú práve utorok 6. septembra. Nezabudnime však ani na Alice.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Oslávenec Richard Müller ponúka Nočnú optiku, počasie sa umúdri
Zdroj: TASR

Dážď ustúpi

V porovnaní s upršaným pondelkom bude utorok v tomto ohľade o niečo príjemnejší. Očakáva sa spočiatku veľká, postupne čiastočne zmenšená oblačnosť. Miestami dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Zrážok by však v priebehu dňa nemalo byť toľko ako v prvý deň nového týždňa.

Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu počítajú teplotné maximá s 22 až 27 stupňami, v Žilinskom kraji a na Spiši bude 18 až 22°C, na horách vo výške 1500 m sa zasa pripravte na 13 stupňov. Pofúkne prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 14 m/s (45 km/h).

Všetko naj prajeme Aliciam

Ženské meno Alica má nejasný pôvod. Predpokladá sa, že je odvodené zo staronemeckého mena Adelheid, čo v preklade znamená „vznešená bytosť“. U nás sa používa zriedka.

Nositeľky tohto mena dokážu svoju prácu dotiahnuť až do samého konca, majú vysoké sebavedomie, sú ale aj panovačné a náladové. Sú ctižiadostivé, vedia si čas nájsť na seba a i blízkych.

Pri mene Alica spomíname snáď celosvetovo najznámejšou je tá z románov Lewisa Carrolla – Alica z krajiny zázrakov a Alica za zrkadlom.

PREČÍTAJTE SI: Septembrové kinotipy: Chcete sa baviť, alebo mať strach? A čo takto skvelá hudba?

História

V roku 1946 sa narodila česká speváčka HANA ZAGOROVÁ, v 1961 potom slovenský spevák, textár a hudobník RICHARD MÜLLER, ktorý v roku 1984 založil legendárnu skupinu Banket. Neskôr sa vydal na úspešnú sólovú dráhu.

V 1965 napadla India Pakistan a začala sa trojtýždňová vojna. V roku 1991 získali Estónsko, Litva a Lotyšsko nezávislosť od Sovietskeho zväzu.

1997 – Pri súkromnom obrade na pozemku rodiny Spencerovcov pochovali telo britskej princeznej DIANY. Tento deň v roku 1998 je posledným v živote legendárneho japonského filmového režiséra AKIRA KUROSAWU. V 2007 pre zmenu zomrel taliansky operný spevák LUCIANO PAVAROTTI.

Richard Müller – Nočná optika

I keď sa v tento deň narodili aj zakladateľ legendárnej kapely Pink Floyd Roger Walters, líderka írskej formácie Cranberries Dolores O'Riordan, jedinečná Hana Zagorová, či Nina Persson z Cardigans, my tento priestor venujeme jednej z najvýznamnejších postáv histórie slovenskej populárnej hudby Richardovi Müllerovi, ktorý práve v utorok oslavuje 55. narodeniny.

Rodák z Hlohovca roky patrí k najpredávanejším interpretom u nás i v susednej Českej republike, my si pri príležitosti jeho sviatku hráme Nočnú optiku.

RANNÁ ŠTVORKA - 6.9.
4
Galéria
Zdroj: TASR
Richard Müller - Nočná optika
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM