Rôzne Správy

Rajecká Lesná: Ježiškovi doposiaľ napísalo viac ako 1,7 milióna detí

V tomto roku sa prvý pisateľ listu Ježiškovi veru poponáhľal. Prvé želanie prišlo na adresu Vianočnej pošty už na jar.

Ilustračný obrázok k článku Rajecká Lesná: Ježiškovi doposiaľ napísalo viac ako 1,7 milióna detí
Zdroj: TASR

Ježiškovi doposiaľ v rámci Vianočnej pošty napísalo viac ako 1,7 milióna detí z celého sveta. V tomto roku dostal na svoju adresu 999 99 Ježiško prvý list už 22. apríla, a to z Taiwanu, zo Slovenska dostal prvý pozdrav v septembri. V poradí 19. ročník Vianočnej pošty v piatok oficiálne otvorili v Rajeckej Lesnej.

Deti adresujú Ježiškovi rôzne želania

„Zásadným motívom, ako každý rok, sú posolstvá od detí Ježiškovi, ktoré píšu vlastnou rukou na pohľadnice alebo listy na špeciálnu adresu, kde vyjadrujú svoje očakávania, požiadavky alebo možno len emócie, ktoré sa spájajú s ich životmi. A to, čo by si možno najviac želali, čo nie je nutne spojené s darčekmi pod stromčekom, ale týka sa ich bežných starostí a života, či už v rodine, škole alebo medzi priateľmi,“ načrtol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik.

Prvé listy prišli zo zahraničia

Najnedočkavejšie sú podľa neho listy a pozdravy práve zo zahraničia.

„Nás teší, že fenomén Vianočnej pošty zo Slovenska obletel takmer celý svet. A prvé listy prišli z Taiwanu, Číny aj zo Singapuru. Už ich máme do tohto momentu viac ako 200, nielen zo zahraničia, ale aj zo Slovenska,“ doplnil.

Predlohy pre vianočnú poštovú známku nakreslili deti

Súčasťou otvorenia Vianočnej pošty bola i inaugurácia špeciálnej vianočnej poštovej známky v Bazilike Narodenia Panny Márie. „Vždy motívom pre každoročnú známku, využívanú v rámci Vianočnej pošty, je predloha z kresieb, ktoré sme zozbierali rok predtým,“ ozrejmil Gálik. Na známke je tento rok veselý snehuliak od Barbory Ďuríkovej. Krstným otcom známky je minister dopravy Árpád Érsek. Autorkou domčeka so snehuliakom na FDC je Sofia Tadanaiová a predlohu anjelika na FDC pečiatku nakreslila Viktória Csábiová. Obe sú, podobne ako Ďuríková, zo Základnej školy na Rozmarínovej ulici v Komárne.

Vianočnú poštu organizuje Slovenská pošta, a. s., od roku 1999 a počas doterajších ročníkov prišlo na adresu 999 99 Ježiško spomínaných viac ako 1,7 milióna listov. Vlani dostal Ježiško najviac pozdravov zo Slovenska, no písali mu aj deti z Taiwanu, Číny, Česka, Rakúska, Nemecka, Maďarska, Poľska, ale i Bahrajnu, Namíbie či Thajska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM