Igor Petrík Rôzne

Radnica prezadila, čo chystá: Pozrite si, čo je naplánované na apríl v Žiline

Čistenie lesoparku, stavanie mája či debata s vedením mesta. Žilinská radnica na tento mesiac pripravila hneď niekoľko akcií rôzneho druhu.

Ilustračný obrázok k článku Radnica prezadila, čo chystá: Pozrite si, čo je naplánované na apríl v Žiline
Zdroj: TASR

V apríli sa môžu nielen Žilinčania tešiť na niekoľko tradičných podujatí. Jedným z nich je Allegretto Žilina, 25. Stredoeurópsky festival koncertného umenia, ktorý sa uskutoční v dňoch 13. – 18. apríla v Dome umenia Fatra.

Konať sa bude i tradičné jarné čistenie Lesoparku Chrasť s primátorom mesta. „Uskutoční sa v sobotu 18. apríla. Začíname pred bistrom pri detskom ihrisku o 9.00 hod. Pozývame všetkých ľudí, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie a čistota na priestranstvách verejnej zelene v našom meste,“ priblížil hovorca mesta Pavol Čorba.

Dvakrát do roka sa konajú aj verejné stretnutia občanov s vedením mesta Žilina. Jedno z nich bude vo štvrtok 16. apríla o 17. 00 vo Veľkej zasadačke Mestského úradu. „Na stretnutí budú občania s predstaviteľmi samosprávy spoločne hľadať riešenia podnetov Žilinčanov a občania sa taktiež dozvedia aktuálne informácie o dianí v meste,“ vysvetlil hovorca.

Mesiac uzavrú dve podujatia v jednom dni. Najprv sa 30. apríla uskutoční spomienkové stretnutie a pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 70. výročia oslobodenia mesta Žilina. Akciu pripravili Mesto Žilina a oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Žilina. Ako informoval hovorca mesta, akcia začne o 9.00 hod. pri Pamätníku vojakov 1. Československého armádneho zboru v Sade SNP. O 11.00 hod. bude pokračovať na Vojenskom cintoríne na Bôriku.

Druhou akciou bude stavanie žilinského mája. „Uskutoční sa vo štvrtok 30. apríla o 17.00 hod. na Námestí Andreja Hlinku, za sprievodu tradičnej hudby a tanca,“ doplnil Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM