Rôzne

RADÍME: Plánujete životné poistenie? Pozor na zmeny od nového roka!

S novým rokom prichádza aj zmena v životnom poistení. Slováci, ktorí si plánujú uzatvoriť kapitálové životné poistenie alebo budú chcieť dopoistiť nové riziká do existujúcich zmlúv by sa mali poponáhľať. Do konca roka 2013 im ešte budú garantovať minimálnu technickú úrokovú mieru 2,5%!

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Plánujete životné poistenie? Pozor na zmeny od nového roka!
Zdroj: Webnoviny.sk

Od 1. januára 2014 výška klesne na 1,9%, čo bude mať vplyv na výnos kapitálových životných poistení. Táto zmena sa nebude týkať zmlúv existujúcich a zmlúv uzatvorených do konca roka 2013.

Kapitálové životné poistenie je dlhodobý produkt a má aj iný spôsob zdaňovania týchto výnosov a zahŕňa v sebe určité istoty pre klientov, ktorí chcú mať jasno, koľko na konci doby minimálne zo svojho poistenia dostanú.

Táto zmena sa netýka investičného životného poistenia, v ktorom sú garancie minimálne alebo väčšinou žiadne. Tento typ poistenia má aj iný spôsob investovania poistného. Zmena sa bude týkať aj klientov, ktorí po 01.01.2014 budú chcieť robiť zmenu a to zvýšenie poistného do sporiacej zložky nie do poistení.

Ak chcete vidieť rozdiel vo výnose v životnom poistení pred 01.01.2014 a po 01.01.2014 napíšte email na financie@global24.sk s textom “Mám záujem o bližšie informácie a kalkuláciu rozdielu vo výnose“.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM