Samospráva

Prvým mužom Žiliny sa stal opäť Igor Choma: TOTO sú jeho prvé reakcie

Jee dobojované, meno víťaza je známe. Primátorom Žiliny sa stal opäť Igor Choma. Prečítajte si jeho prvé reakcie.

Ilustračný obrázok k článku Prvým mužom Žiliny sa stal opäť Igor Choma: TOTO sú jeho prvé reakcie
Zdroj: TASR

Primátor Žiliny Igor Choma (Smer-SD) zvíťazil v komunálnych voľbách so ziskom 9842 hlasov. Na druhom mieste skončil kandidát koalície Sieť, SDKÚ-DS, NOVA, Sloboda a Solidarita, Most–Híd, Občianska konzervatívna strana Martin Barčík so ziskom 6791 hlasov a na treťom mieste bývalý dlhoročný primátor Žiliny Ján Slota (nezávislý) so ziskom 6378 hlasov. Staronový primátor informoval novinárov za základe informácií Obvodnej volebnej komisie v Žiline.

„V tejto chvíli chcem naozaj len poďakovať všetkým, ktorí mi dali hlas a prejavili dôveru. Neostáva mi nič iné, len naozaj naskočiť do rozbehnutého vlaku, ktorý už ide a pokračovať v práci. Dôsledne napĺňať to, čo som sľúbil. A pracovať na tom, aby som nesklamal nijakým spôsobom dôveru, ktorá mi bola prejavená,“ povedal Choma.

Zloženie mestského zastupiteľstva v Žiline zatiaľ podľa neho nie je známe, čo však momentálne nie je pre staronového primátora podstatné. „Ak niekto sledoval moju prácu za štyri roky aj v mestskom zastupiteľstve, nikdy to nebolo o straníckom princípe. Bolo to o veciach, ktoré súvisia s tým, že či je to, alebo nie je to pre mesto dobré a či na to máme, alebo nemáme peniaze. A v tejto filozofii budem isto pokračovať ďalej,“ skonštatoval Choma.

O post primátora Žiliny sa uchádzali deviati kandidáti – 41-ročný mediálny manažér Martin Barčík (Sieť, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most–Híd, OKS), 46-ročný manažér Peter Belinský (KDH), 51-ročný podnikateľ Štefan Comorek (nezávislý), 50-ročný primátor Žiliny Igor Choma (Smer-SD), 54-ročná ekonómka a politologička Eva Lajčiaková (Priama demokracia), 37-ročný príslušník Policajného zboru Peter Ondák (nezávislý), 31-ročná konateľka Zdenka Radolcová (nezávislá), 49-ročný manažér Igor Ryban (nezávislý) a 61-ročný bývalý primátor Žiliny Ján Slota (nezávislý). O 31 mandátov v mestskom zastupiteľstve sa uchádzalo 65 nezávislých a 131 straníckych kandidátov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM