Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Prvé INFO o vianočných trhoch v Žiline: Na čo všetko sa už môžeme tešiť?

Tohtoročné vianočné trhy prinesú viaceré novinky. Pripravené budú stánky s občerstvením a s tradičnou vianočnou tematikou. Nebude chýbať ani charitatívna akcia "Primátroský punč". Ťahákom tohtoročných trhov bude najmä ich program.

Ilustračný obrázok k článku Prvé INFO o vianočných trhoch v Žiline: Na čo všetko sa už môžeme tešiť?
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto prerozdelilo 11 stánkov

Ako uvádza hovorca mesta Pavol Čorba, v elektronickej aukcii na 11 stánkov sa v októbri zúčastnilo 15 záujemcov. Mestu sa za ich prenájom podarilo získať 85 539 eur. Stánky s občerstvením budú rozdelené tradične na Mariánskom námestí v počte 7 a na Námestí Andreja Hlinku budú 4. „Na Mariánskom námestí bude v tomto roku novinka v podobe prerozdelenia siedmich stánkov: 4 na nápoje, 3 na prípravu jedla,“ upresnil Čorba.

Primátor pozýva na punč

„Srdečne pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli Vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, keď sa aj spoločne porozprávame,“ pozýva primátor Igor Choma.

Novinkou bude kultúrny program

„Vianočné trhy v Žiline budú tradične prebiehať na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 24. novembra do 24. decembra 2017. Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2018,“ informuje hovorca a doplňuje tiež, že počas Vianočných trhov bude prebiehať viacero podujatí. Napríklad Mikuláš v meste, Big Jump a Vianočný beh.

Podľa Pavla Čorbu bude novinkou tohtoročných trhov program, ktorý takmer každý deň od 18.00 hod. prinesie zaujímavé hudobné vystúpenia. Stredy budú patriť hokejovej škole MsHK Žilina, kde budú prebiehať tréningy priamo na ploche umelého klziska v čase od 17.00 do 19.00 hod. Každú nedeľu od 18.00 hod. sa môžete tešiť na divadelné predstavenia pre deti a mládež.

„Od 24. novembra 2017 do 2. januára 2018 budú mať nadšenci športu k dispozícii umelé klzisko. Návštevníci tak budú mať možnosť korčuľovať sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline. Ocenia to predovšetkým naši najmenší. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ,“ informoval Čorba.

„Žilinčania, ale aj návštevníci nášho mesta sa môžu opäť tešiť na Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený 1. januára 2018 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla Žilina, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj menšie deti,“ dodáva na záver hovorca mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM