Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Protestná jazda poľnohospodárov v Žilinskom kraji: Pozrite, kde a kedy sa budú pohybovať

Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia, ktoré môžu nastať v dôsledku jazdy poľnohospodárskej techniky po viacerých trasách nášho kraja. Pozrite si miesta a časy, kade sa budú pohybovať.

Ilustračný obrázok k článku Protestná jazda poľnohospodárov v Žilinskom kraji: Pozrite, kde a kedy sa budú pohybovať
Zdroj: TASR

Polícia v Žiline a Turčianskych Tepliciach upozorňuje na obmedzenie na ceste I/64 medzi Rajcom a Žilinou. Informácie poskytla žilinská policajná tlačová hovorkyňa Jana Balogová.

V okrese Žilina pozor na Rajec i Terchovú

V piatok 4. mája 2018 medzi 13.00 až 16. 00 hodinou ohlásili poľnohospodári protestnú jazdu s poľnohospodárskou technikou po trase Mesto Rajec Ul. Kostolná, Hollého ďalej už cesta 1/64 Rajecká – Mostná – Nemocničná – cez križovatku Košická – ďalej smer Ľavobrežná po estakádu v smere Rajec – Prievidza – Rajecká v smere – 1/64 až po Rajec.

„Protestnej jazdy by sa mali zúčastniť iba poľnohospodárske traktory z Rajca a je možný predpoklad pripájania sa ostatných traktorov po trase z rôznych poľnohospodárskych subjektov, zoskupení či iných súkromne hospodáriacich roľníkov,“ uviedla Balogová.
V meste Žilina na Ľavobrežnej je podľa policajnej hovorkyne predpoklad zapojenia sa traktorov od Terchovej, ktorí pôjdu ďalej na estakádu v smere Prievidza – Rajec a odpoja sa na Ul. Mostnej v smere Nemocničná – križovatka Košická a následne výpadovku späť na Terchovú.
Traktory by mali mať označenia protestnej jazdy rôznymi transparentmi.

Zapoja sa aj poľnohospodári z Turčianskych Teplíc

V piatok 4. mája 2018 medzi 12.00 až 16. 00 hodinou ohlásili poľnohospodári protestnú jazdu s poľnohospodárskou technikou po trase Sklené, Dolný Turček, Kremnické Bane, Kremnica Ul. J. Langsfelda, J. Horvátha, P. Križku, Matunáková, J. Langsfelda, Kremnické Bane, Dolný Turček, Sklené.

„Polícia bude situáciu na uvedených cestách monitorovať a dopravné hliadky budú v prípade potreby premávku riadiť a usmerňovať,“ uzavrela Balogová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM