Jozef Legéň Správy

Projekt, aký nemá v Žiline obdobu: Pri priehrade vyrastá eXtreme park, zisťovali sme detaily

Žilinčania, konečne budeme mať našu pláž! Pri Vodnom diele Žilina vyrastá areál voľnočasových športových aktivít. Už toto leto si ho naplno užijeme, nebude chýbať paintball, ihriská či wellnes. My sme zisťovali o tomto zaujímavom projekte viac.

Ilustračný obrázok k článku Projekt, aký nemá v Žiline obdobu: Pri priehrade vyrastá eXtreme park, zisťovali sme detaily
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt eXtreme park zahŕňa množstvo voľno-časových aktivít určených pre širokú verejnosť. Podľa Zuzany Majerikovej – marketingovej manažérky spoločnosti, ktorá eXtreme park buduje, kladú veľký dôraz na to, aby vytvorili prostredie, ktoré bude ponúkať športové, relaxačné a zároveň spoločenské vyžitie pre všetkých návštevníkov. Celý komplex bude rozdelený na viaceré funkčné zóny. „Spomenúť môžeme plážové ihriská, paintball, crossfit, detský svet a nebude chýbať ani plážová reštaurácia. V rámci jednotlivých zón sú plánované ďalšie aktivity, ktoré budú ponúkať ďalšie atraktívne činnosti. Projekt je pre nás veľkou príležitosťou vytvoriť pre ľudí priestor, kde si každý nájde to, čo ho baví a čo robí rád,“ hovorí Majeriková.

Pláž, detské ihrisko, lezecká stena,…

Vybudovanie areálu je finančne veľmi náročné a bez pomoci veľkých reklamných partnerov prakticky nezvládnuteľné. „Pevne veríme, že sa na projekte zviditeľnia významné značky pôsobiace v odvetví športových potrieb, nápojov, ale aj veľkí zamestnávatelia v regióne. Príležitosť na zviditeľnenie vieme poskytnúť aj iným zaujímavým partnerom, ktorí každým zviditeľnením svojho brandu, či myšlienky umožnia skvalitniť areál a služby v ňom,“ uvádza Majerikova. Preto cenotvorba vstupov do jednotlivých funkcií, ako je crossfit alebo paintball bude závisieť od rôznych nastavení. „Dnes však vieme povedať, že vstup do komplexu, pláž a detské ihrisko na pláži bude pre návštevníkov bezplatné a našou snahou bude postupne vytvárať a budovať aj ďalšie aktivity (badminton) a zabudované prvky (lezecká stena), ktoré budú voľne prístupné,“ hovorí ďalej marketingová manažéra.

Termín dokončenia + ďalšie atrakcie

Prvú fázu plánujú spustiť v polovici júna 2014, kedy budú otvorené štyri profesionálne plážové ihriská, ktoré budú upraviteľné na plážový futbal, speedminton, beach tenis, petang a v prevádzke bude aj paintball, terasa a rýchle občerstvenie. Na prelome augusta a septembra sa návštevníci môžu tešiť na otvorené detské ihrisko. Samozrejmosťou budú aj plnohodnotné sprchy, šatne a odkladacie skrinky.

Dokončenie prvej fázy zavŕšia v auguste, kedy spustia Crossfitovú halu a OutDoor gym, ktoré budú ponúkať multifunkčné športové vyžitie pre najnáročnejších športovcov. „Nakoľko ide o naozaj rozsiahly projekt, komplex budeme vylepšovať a dotvárať aj v nasledujúcich sezónach. Našou ďalšou víziou je vybudovanie wellnesu, lukostreľby, lanovej dráhy, lezeckej steny a podobne. Samozrejmosťou prvej fázy je vybudovanie INFO systému, kde si všetci aktívni, ale aj rekreační športovci budú môcť merať sily a porovnávať svoje výkony. Sme optimisti, a preto veríme, že na finálnu podobu eXtreme parku sa návštevníci môžu tešiť na jeseň 2016,“ približuje termín dokončenia a vízie Majeriková.

Bazénik, požičovňa segwayov, party

Unikátnosť projektu je podčiarknutá predovšetkým hlavným zámerom a teda vytvorením multifunkčného komplexu, aký v súčasnosti v Žiline a jej okolí absentuje. Podľa slov Majerikovej si uvedomujú atraktivitu a potenciál lokality Vodného diela, preto sa nezameriavajú len na určitú skupinu ľudí, ale snažia sa prispôsobiť koncept širokej verejnosti – aktívnym športovcom, rekreantom, rodinám s detmi či adrenalínovým vyznavačom. „Námety toho, čo by v areáli Žilinčania radi uvideli samozrejme len privítame. Okrem všetkých vyššie uvedených aktivít plánujeme v eXtreme parku bazénik na osvieženie, pravidelné premietanie, autocamping, lukostreľbu, plávajúce mólo na vodnej ploche, požičovňu segwayov, elektrických skateboardov a v neposlednom rade nezabudnuteľné party a firemné teambuildingy. Už dnes sa tešíme na všetkých návštevníkov eXtreme parku, pretože vždy je lepšie 1× zažiť ako 100× počuť,“ dodáva na záver Zuzana Majeriková.

Pozrite si vo fotogalérii snímky výstavby a vizualizácie, ako bude eXtreme park po dobudovaní vypadať.

Foto (vizualizácie): LICITOR group

Pri priehrade vyrastá eXtreme park
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM