Michal Demjanovič Kultúra

PROGRAM na víkend v Žiline? Šikovný prehľad 7 akcií, s ktorými zaženiete nudu

Neviete, ako stráviť nadchádzajúce druhý decembrový víkend? Inšpirujte sa tipmi z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM na víkend v Žiline? Šikovný prehľad 7 akcií, s ktorými zaženiete nudu
Zdroj: Dnes24.sk

Zázračná baterka

9. 12. 2016, o 10:30, Bábkové divadlo, Žilina

Raz v parku stretne chlapec menom Ferko malého rozprávkového starčeka, ktorý mu daruje zázračnú baterku. Na čo s ňou posvieti, to v tej chvíli ožije. Ferko si má však vopred veľmi dobre rozmyslieť, kedy baterku rozsvieti, pretože o „oživenú vec“ sa bude musieť aj postarať. A to nie je vždy úplne jednoduché. Tak príde na svet jeho psík Petko, Perinama, Vlasiatko či Tenitrysky, s ktorými Ferko zažije množstvo neuveriteľných príhod.

Big jump 2016

9. 12. 2016, Námestie A. Hlinku, Žilina

Skokanský mostík uprostred historického centra mesta. Takúto raritu majú možnosť Žilinčania zažiť už niekoľko posledných rokov a inak tomu nebude ani tento rok. Tohto roku sa akcia koná 9. decembra na Námestí Andreja Hlinku v Žiline, kde vybraní snowboardisti a freeski jazdci predvedú svoje akrobatické skoky.Skokanský mostík uprostred historického centra mesta. Takúto raritu majú možnosť Žilinčania zažiť už niekoľko posledných rokov a inak tomu nebude ani tento rok.

Koncert Hoof Krikov

10. 12. 2016, o 21:00, Migréna pub, Žilina

Hoof Krikov (alternative rock) sa po vyše roku vracia do Migrény. Za ten čas stihli odohrať niekoľko koncertov, vydať konceptuálny album a veľa iných zmien. Príďte si ich vypočuť a nakaziť sa šialenstvom! Spolu s kapelou Hoof Krikov vystúpi aj žilinská kapela Ppl – Priatelia Padajúceho Lístia (punk-rocknroll) a hostia z Martina – The Blots (punk-rock).

Smejko a Tanculienka

11. 12. 2016, o 10:00, Dom odborov, Žilina

Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok. Naučia Pipi dlhú pančuchu upratovať, s veľkou repou si budú navzájom pomáhať, Janíčko a Marienka neuveria Ježibabe, papať budú ako dráčikovia, počúvnu rady Malého princa, vyberú sa na vandrovku s Vajcom, Snehulienka navštívi siedmich trpaslíkov, vypočitajú si Akafuka, vydržia ešte viac s Mackom Duškom a na záver si zatancujú Pápá.

Čaro Vianoc v Terchovej

11. 12. 2016, o 16:00, Mestské divadlo, Žilina

Každý rok, keď lístie opadalo zo stromov, dni sa začali krátiť a noci predlžovať, bolo to predzvesťou toho, že do dediny pomaly prichádza zima a s ňou aj všetky radosti blížiacich sa vianočných sviatkov, ktoré podstatne menili životný rytmus ľudí. Väčšina prác sa z polí a dvorov preniesla do gazdovských domovov.

Futbalový zápas

11. 12. 2016, o 17:00, Futbalový štadión, Žilina

19. kolo Fortuna ligy, v ktorom sa domáca Žilina stretne s tímom Zemplín Michalovce.

Vianočné turné Mária Čírová & Robo Opatovský

11. 12. 2016, o 19:00, Holiday Inn, Žilina

Mária Čírová – speváčka, skladateľka, klavíristkaspieva a hudbe sa venuje už od detstva.V roku 2008 vyhrala autorskú súťaž Coca-Cola PopStar. Na konte má veľa hitov, medzi najznámejšie patria Búrka, Chýbaš, Kto vie a v súčastnosti valcuje slovenský rádioéter hitom Unikát. Robo Opatovský – spevák a skladateľpatrí už 20 rokov k úspešným stáliciam na slovenskej hudobnej scéne. Na svojom konte má niekoľko albumov a množstvo hitov (Natália, Prší, Prílev energie, Niečo máš, Hovorila po španielsky atď.) ktoré oslovujú takmer všetky vekové kategórie.

Foto: ilustračné

FOTO: Žilina dýcha Vianocami
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM