Jozef Legéň Samospráva

Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja: Žilinčania môžu ovplyvniť smerovanie mesta

Žilinčania sa môžu do konca apríla zapojiť do aktualizácie Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja na obdobie 2014-2020. Prostredníctvom dotazníka sa môžu aktívne podieľať na smerovaní mesta.

Ilustračný obrázok k článku Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja: Žilinčania môžu ovplyvniť smerovanie mesta
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk

Občania môžu svoj názor prejaviť do 30. apríla v Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja na obdobie 2014–2020 ak vyplnia dotazník, zverejnený na internetovej stránke mesta v rubrike Mesto Žilina informuje. Informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Budem rád, ak aj občania pridajú ruku k dielu vyplnením dotazníka, ktorý Mestskému úradu v Žiline pomôže efektívne nastaviť rozvoj mesta a lepšie spracovať Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Nie je to len o pasívnom prijímaní rozhodnutí zo strany štátu, ale najmä o aktívnej účasti občanov, ktorým nie je ľahostajný život v našom meste. Za ochotu a konštruktívny prístup aktívnych občanov, ktorí si nájdu na dotazník čas, vopred ďakujem,“ povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja na obdobie 2014–2020 sa podľa Čorbu bude riadiť rozvoj mesta Žilina v najbližších rokoch. „Zároveň je to dokument, na základe ktorého sa mesto a všetky subjekty, vrátane podnikateľských, môžu uchádzať o granty a inú pomoc z Európskej únie,“ dodal hovorca mesta Žilina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM