Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Prípad pobodaného muža (25) v Žiline: Policajti prezradili podrobnosti! FOTO

Žilinským policajtom sa podarilo vyriešiť prípad pobodaného muža, ktorého vyhodili z auta počas veľkonočných sviatkov pred žilinskou nemocnicou. Čo sa vlastne udialo?

Ilustračný obrázok k článku Prípad pobodaného muža (25) v Žiline: Policajti prezradili podrobnosti! FOTO
7
Galéria

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinila vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline 28 ročnú mladú ženu z okresu Žilina. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

„Medzi dvojicou malo dôjsť pred napadnutím k hádke. Pri útoku mala žena mužovi spôsobiť tri bodné rany, s ktorými bol napadnutý muž privezený na vozidle Opel Vectra pred budovu urgentného príjmu v nemocnici v Žiline. Jeho zranenia si vyžiadali okamžitý operačný zákrok,“ upresnila Balogová a pokračovala, že polícia po prijatí oznámenia o napadnutom mužovi začala okamžite konať a zbierať informácie k prípadu.

„Do 12 hodín od oznámenia policajti obmedzili osobnú slobodu 28 ročnej mladej žene, ktorú následne prevzala vyšetrovateľka a na základe zrhomaždených informácií a dôkazov jej vzniesla obvinenie. Na obvinenú ženu vyšetrovateľka spracovala podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, ktorý bol zaslaný na Krajskú prokuratúru v Žiline,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Agentúra TASR uviedla, že Veronika D. mala na Veľkonočnú nedeľu (1.4.) v dome Dolnom Hričove (okres Žilina) bodnúť po hádke 25-ročného muža dvakrát do krku a raz do ramena. „Jeho stav si ešte v ten večer vyžiadal prevoz do Univerzitnej nemocnice v Martine. Podľa vyjadrenia lekárov si muž zranenia nespôsobil sám. Do nemocnice boli okamžite vyslaní pracovníci kriminálnej polície a ešte v nedeľu večer sme stotožnili Opel Vectra a zistili jeho posádku,“ povedal krajský policajný riaditeľ.

Prokurátorský dozor vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Žilina. „Po preskúmaní spisového materiálu podal prokurátor návrh na vzatie obvinenej do väzby. Dôvodom podania návrhu je obava, že obvinená ujde alebo sa bude skrývať, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Konkrétnejšie, že dokoná trestný čin, o ktorý sa pokúsila. O návrhu prokurátora bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina. V prípade uznania viny hrozí páchateľke trest odňatia slobody 15 až 20 rokov,“ dodal prokurátor KP Milan Cisarik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM