Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Primátor pozýva Žilinčanov na stretnutie: Hlavná téma, námestie

V Rosenfeldovom paláci sa bude diskutovať o Mariánskom námestí. Primátorský deň prinesie pohľady minulé, súčasné i budúce.

Ilustračný obrázok k článku Primátor pozýva Žilinčanov na stretnutie: Hlavná téma, námestie
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

V rámci programu tohtoročného Primátorského dňa sa 6. októbra 2017 o 17.00 hod. uskutoční v Rosenfeldovom paláci verejná diskusia, ktorá bude hovoriť o téme: Mestská pamiatková rezervácia – Mariánske námestie – minulosť, súčasnosť a budúcnosť.

Ako uviedol hovorca mesta Pavol Čorba: „Historické jadro za mestskú pamiatkovú rezerváciu (MPR) Žiliny vyhlásila vláda v roku 1987 a o rok neskôr stanovila zásady pamiatkovej starostlivosti o toto územie. MPR tvorí Mariánske námestie spolu s deviatimi ulicami, ktoré z neho vychádzajú a ďalšími dvanástimi, ktoré na ne nadväzujú. O vzniku námestia a jeho histórii, ako aj o starostlivosti o mestskú pamiatkovú rezerváciu, sa budeme rozprávať s Mgr. Vladimírom Majtanom a Ing. Arch. Martinou Magovou. Ing. Miroslav Pfliegel, CSc. ukáže vývoj námestia tak, ako ho zachytili oči fotografov.“

Podľa Pavla Čorbu na základe podnetov odborníkov a verejnosti pripravilo mesto Žilina v spolupráci s Krajským pamiatkovým úradom v Žiline a s architektami z Laboratória architektúry krajiny, spol. s.r.o. návrh revitalizácie námestia, ktorý v krátkosti predstaví Mgr. Ingrid Dolníková na záver diskusie."

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Môže vás zaujímať:
Urobte si plány na nový týždeň: Tipy pre Žilinčanov, kam si vyraziť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM