Futbal

Prievan v kabíne Šošonov: Žilina vyradila dvoch talentovaných hráčov!

Slovenskí mládežnícki reprezentanti Peter Lupčo a Lukáš Čmelík už nie sú členmi A-tímu futbalistov corgoňligového MŠK Žilina. Klub ich z kádra vyradil z disciplinárnych dôvodov.

Ilustračný obrázok k článku Prievan v kabíne Šošonov: Žilina vyradila dvoch talentovaných hráčov!
Zdroj: TASR

Obaja hráči viackrát porušili pravidlá správania sa profesionálneho športovca, vylúčili ich z akadémie MŠK Žilina a pripravovať sa budú iba individuálne. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

„Je to pre nás všetkých veľké sklamanie, nakoľko menovaní hráči opakovane porušili pravidlá správania sa profesionálneho športovca,“ povedal športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

„Lukáš Čmelík a Peter Lupčo patria k jedným z najtalentova­nejších hráčov z našej mládežníckej akadémie, sú slovenskými reprezentantmi vo svojich vekových kategóriách, dostávali príležitosti v A-mužstve, napriek týmto skutočnostiam, sme sa odhodlali k takémuto závažnému rozhodnutiu a v žiadnom prípade nehodláme akceptovať takéto formy správania sa. V tomto momente záleží len a len od nich, akú cestu si zvolia smerom do ich ďalšej futbalovej kariéry a budúcnosti,“ dodal Belaník.

Rovnaký postoj prezentoval na žilinskom webe aj kouč Adrián Guľa: „Pre nás je dôležitý nielen futbalový potenciál, ale aj životný štýl hráčov. Snažíme sa im ukázať a naviesť ich na cestu, ktorá je potrebná pre rast výkonnosti športovca. Kto nechce ísť cestou profesionality, nemá miesto v našom tíme, v našom klube, bez ohľadu na vek či veľkosť svojho talentu. Dnes len talent nestačí, podstatná je schopnosť tvrdo na sebe pracovať a to títo dvaja mladí hráči nerobili.“

Stredopoliar Lupčo má 19 rokov a ligový debut absolvoval v októbri 2012 proti Spartaku Trnava, o rok mladší útočník Čmelík si premiéru v drese A-tímu odkrútil v novembri 2012 v súboji s Ružomberkom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM