Zuzana Gadušová Od Vás

Priestory gymnázia zaplavila čudne oblečená mládež: Žiaci pili kapustnicu so sirupom, čo sa dialo?!

Na gymnáziu Kráľovnej pokoja v Žiline zavládol zvláštny nepokoj. V priestoroch tejto školy sa začali čoraz viac sústreďovať už na prvý pohľad čudne oblečené dievčatá a aj chlapci.

Ilustračný obrázok k článku Priestory gymnázia zaplavila čudne oblečená mládež: Žiaci pili kapustnicu so sirupom, čo sa dialo?!
Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa vlastne na žilinskom gymnáziu dialo? Na škole prebiehala akcia, ktorá zaujala mnohých. Gymnázium totiž malo imatrikulácie prvákov. Žiaci druhého ročníka si pripravili špeciálny program. Špeciálny bol aj názov, ktorý prezrádza aj to, v akom štýle sa toto podujatie nieslo. Mladíci ho totiž nazvali Retrokulácie.

A tak v uplynulý piatok školskú telocvičňu zaplavilo množstvo rôzne vyobliekaných študentov. Tí na seba pútali pozornosť už na prvý pohľad. Prečo? Prišli totiž nahodení v imidži deväťdesiatych rokov. „Mnoho z nich bolo problematické aj spoznať, nakoľko ich sa výrazne zmenil ich „image“ .Prvákov teda čakala hodinka programu a scénok, ktoré museli absolvovať, aby boli prijatí za riadnych členov našej školy,“ uviedol jeden z učiteľov na gymnáziu Miroslav Malacha.

Nezvyčajný prípitok

Na začiatku ich čakal slávnostný prípitok kapustnicou so sirupom. Pokračovalo sa v zábavnom duchu a v dobrej nálade, až sa program preniesol ku podpisu sľubu prvákov, ktorý bol realizovaný vlastným odtlačkom dlane. Po ukončení oficiálnej časti, keď každý žiak dostal z rúk riaditeľky imatrikulačnú listinu, nasledovala diskotéka. Všetkým žiakom, ale aj pedagógom sa tohtoročné imatrikulácie páčili.

Organizácia nebola jednoduchá

A ako zhodnotili študenti dlho pripravovanú akciu? „Imatrikulácie dopadli koniec koncov geniálne, prváci neprotestovali a každý prijal svoju úlohu statočne,„ povedala žiačka Mária Novotná. „Bolo to super, všetci sa skvele bavili, nielen žiaci, ale aj učitelia“, pridala sa Alžbeta Kavecká. „Organizácia imatrikulácií pre nás druhákov nebola až taká jednoduchá, ako sme si mysleli, bolo treba vymyslieť úlohy, urobiť plagáty, imatrikulačné listiny", dodal Matúš Mažgut.

Prijali ich medzi seba

Imatrikulácie sa veľmi páčili aj prvákom, o čom svedčia ich reakcie. „Bolo to veľmi zábavné a myslím, že hovorím za všetkých prvákov, keď poviem, že sme si ten piatok veľmi užili a plnením úloh sme nesklamali druhákov, ktorí do organizácie imatrikulácií dali všetko,“ povedala Kristína Šlonerová. „Imatrikulácie na našej škole ma veľmi milo prekvapili, retro téma bol naozaj dobrý výber, spolupráca s druhákmi pri príprave bola super a veľmi sme sa zblížili, dúfam, že na ďalší rok sa aj nám podarí pripraviť minimálne takéto super imatrikulácie pre budúcich prvákov,“ dodal žiak Tadeáš Bolo. „Na záver ešte patrí poďakovanie triednemu učiteľovi a učiteľkám za pomoc pri príprave a aj za aktívnu účasť na programe,“ dodal učiteľ gymnázia Miroslav Malacha.

Foto: Natália Okruhlicová

Retrokulácie na gymnáziu Kráľovnej pokoja v Žiline
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM