Monika Földešiová Kultúra

Preži život bájneho hrdinu aj ty!

Príbeh antického hrdinu Odysea prežívajú v týchto dňoch účastníci 23. ročníka medzinárodného festivalu tvorivosti a fantázie Jašidielňa 2012, ktorý sa začal včera a končí zajtrajším dňom v Žiline. Informovala o tom predsedníčka správnej rady Nadácie

V desiatich tvorivých dielňach si podľa nej mladí ľudia s postihnutím i bez postihnutia vyskúšajú s Odyseom putovanie, hľadanie správnej cesty domov, odolávanie pokušeniam a zistia, že z chýb sa treba poučiť. Návštevníkov čakajú rôzne morské a antické hry. „Neformálna atmosféra festivalu má prispieť k prekonávaniu bariér v komunikácii medzi zdravými a zdravotne postihnutými mladými ľuďmi a nadväzovaniu vzájomných priateľstiev,“po­vedala Holúbková.

Na 23. ročník Jašidielne sa prihlásilo takmer 220 účastníkov z viac ako 28 rôznych zariadení zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Slovinska, Talianska, Portugalska, Francúzska a Nemecka a 150 dobrovoľníkov zo stredných a vysokých škôl, ktorí pripravujú program alebo sprevádzajú účastníkov počas celého festivalu.

tasr foto: wikipedia.org

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM