Michal Demjanovič Kultúra

PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň

Nový týždeň je tu a v Žiline a okolí opäť nebude núdza o atraktívne podujatia. Kam sa oplatí zavítať počas nasledujúceho týždňa?

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň
Zdroj: Mesto Žilina

Prehliadka Rosenfeldovho paláca

25. 10. 2016, o 17:00, Rosenfeldov palác, Žilina

V ktorých izbách býval majiteľ a bankár Ignác Rosenfeld a kde jeho manželka Julia? Prečo sa z paláca nezachoval žiaden pôvodný nábytok? Súčasťou prezentácie je i komentovaná prehliadka paláca s metodikom pamiatkovej obnovy Vladimírom Majtánom.

Konfety

25.10.2016 , o 18:00, Mestské divadlo, Žilina

Vtipná satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej forme. Ich úsmev je pritom len ďalším trikom na odpútanie našej pozornosti.

Lampiónový pochod svetlušiek

25.10.2016 , o 17:00, chodník do Žilinského lesoparku

Čaká na Vás tajomná prechádzka Žilinským lesoparkom, plná hádaniek, za sladkým pokladom, ktorý ukryl škriatok KÍVEL (čítaj opačne). Pripravili sme pre Vás teplý čaj, koláčiky a pre rodičov aj niečo na zahriatie.

Peter Pan

26. 10. 2016, o 10:30, Bábkové divadlo, Žilina

Toho strapatého chlapca, ktorý žil vo fantastickej Krajine – Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Poznajú ho aj súrodenci Darlingovci – Wendy a jej mladší brat John. Peter ich pri jednej z nočných návštev odvedie na svoj ostrov snov. Neustráži ich ani psia pestúnka Nana. Peter Wendy a Johna zoznámi s bandou stratených chlapcov, kúzelnou vílou Cililink a s dcérou indiánskeho náčelníka – Tigricou Lily. Noví kamaráti prežijú na ostrove množstvo napínavých dobrodružstiev.

Noc duchov, tekvíc a strašidiel

27.10.2016, o 18:00, Hrad Strečno

Skupina historického šermu Wagus navodí v hrade atmosféru plnú napätia, strachu a hrôzy, nezvyčajnej choreografie tanca a zániku bosoriek. Kapor na scéne zahrá predstavenie Doktor Jekyll a pán Hyde, podujatie ozvláštni ohňová šou v prevedení Black Evils a v prípade priaznivého počasia prisľúbila pozorovanie hviezd aj Krajská hvezdáreň Žilina. V stredovekej dedine Paseka bude Cech Terra de Selinan ponúkať ochutnávky stredovekej kuchyne, smäd zahasí čarovný čaj a z hlbín lesa a noci sa budú ozývať prečudesné hlasy.

Zdroj: TASR

Para – Žiadne slová, iba činy tour 2016

27. 10. 2016, o 20:00, Stanica Záriečie, Žilina

Na scéne sú 21 rokov, odohrali stovky koncertov a vydali deväť albumov vrátane koncertných záznamov a výberovky k okrúhlemu výročiu. Bratislavská skupina Para má stále chuť tvoriť a vymýšľať nové spolupráce. Dokázala to na festivale Grape 2016 a potvrdiť to chce aj v októbri a novembri, kedy vyrazí na sedemkoncertné turné na podporu nového dvojsingla na platni Žiadne slová, iba činy/Linda.

Pitstop Žilina

28.10.2016 , o 10:00, Parkovisko hypermarketu Tesco, Žilina

Po veľkom úspechu v Poľsku prináša sieť autoservisov ProfiAuto akciu PitStop už aj na Slovensko. O dva týždne si môžu vodiči nechať bezplatne skontrolovať vozidlo odborníkmi a pripraviť sa tak na zimnú sezónu bez nehôd. Akcia zavíta prvýkrát do Žiliny.

Straší vo veži

28.10.2016 , o 18:00, Budatínsky hrad

Nočná prehliadka Budatínskeho hradu pre deti aj dospelých.

Vitajte doma s Evou Pavlíkovou a Martou Sládečkovou

28.10.2016 , o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Soňa Műllerová privíta v divadelnej talkshow dve populárne slovenské herečky Evu Pavlíkovú a Martu Sládečkovú. Evu Pavlíkovú poznáme ako prvú dámu Divadla Andreja Bagra v Nitre. Výrazné herecké majstrovstvo Evy Pavlíkovej bolo odmenené prestížnymi oceneniami vrátanie Dosiek za najlepší ženský herecký výkon. Jej originálny a občas štipľavý humor, jemne ironický nadhľad a láskavá človečina vytvárajú esenciu mnohých ženských postáv, ktoré denne stvárňuje na divadelných doskách alebo na televíznej obrazovke. Jej dcérou je talentovaná pesničkárka Katarzia, ktorá bude aj hudobnou hostkou večera.

Korben Dallas + Špeciálny hosť Cambiar la música

28. 10. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Korben Dallas sa na jeseň sústredia najmä na prípravu nového štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar 2017. Popritom ale odohrajú aj sériu štyroch koncertov, na ktorých sa ako špeciálny hosť predstaví dievčenský spevácky zbor Cambiar La Música. Korbeni sa s dievčatami stretli na pódiu letného festivalu, a ich vystúpenie kapelu očarilo natoľko, že sa rozhodli pozvať ich na spoločné jesenné koncerty.

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM