Michal Demjanovič Kultúra

PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň

Ešte neviete, ako strávite najbližšie dni po škole či práci? Stačí jedno kliknutie a po ruke máte 10 akcií v Žiline a okolí, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, s ktorým nuda u Žilinčanov nehrozí. Výber akcií na celý týždeň
Zdroj: TASR

Žilinský literárny festival 2016

20. 9. – 23. 9. 2016, Rosenfeldov palác, Žilina

Žena, ulica, dlaň, kosť – také sú témy 13. ročníka Žilinského literárneho festivalu. A teraz si lámte hlavu, čo vás čaká. Určite to bude ročník plný zmien. Novým bude miesto konania – čerstvo zrekonštruovaný Rosenfeldov palác, noví budú aj hostia – za všetkých aspoň Irena Brežná, Martin Pollack, Ján Púček, Marek Vadas, či Lukáš Zorád. Štyri intenzívne dni so spisovateľkami i spisovateľmi, s hudobníčkami i hudobníkmi (Longital Suita, harfista Michal Matejčík), kníhkupkyňami i kníhkupcami, knihomoľkami i knihomoľmi vás dokonale predávkujú literatúrou, ktorá bude tento rok v znamení ženského rodu.

Expedícia Budatínsky hrad

20. 9. 2016, Budatínsky hrad

6. ročník projektu alternatívnej formy vyučovania pre vopred objednané skupiny žiakov ZŠ. Žiaci sa hravou formou dozvedia niečo nové z botaniky, zoológie, drotárstva a histórie.

Octodance Tour 2016

21. 9. 2016, o 19:00, Klub Kolečko, Žilina

Koncert troch hudobných skupín: MINORITY SOUND – Industrial cyber metal, POSTCARDS FROM ARKHAM – Post Rock a VENDETTA – thrash metal.

Beseda s foodblogerkou Angie Bakes

21. 9. 2016, o 17:00, Kníhkupectvo Martinus, Žilina

Prvá kniha foodblogerky Angie Bakes obsahuje 160 osvedčených a jednoduchých receptov sladkých, ale aj zdravých dobrôt, ktorých prípravu zvládne každý.

HANA (HOMMAGE À HEGEROVÁ)

21. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Najnovšia hra Petra Pavlaca, ktorú napísal na telo žilinského súboru, nás zavedie do zákulisia regionálneho divadla, v ktorom sa pripravuje hudobno-divadelný večer o Hane Hegerovej. Hlavná hviezda súboru, na ktorej je celá produkcia postavená, sa však nečakane rozhodne z divadla odísť. V predstavení ju má narýchlo nahradiť mladá absolventka herectva z hlavného mesta.

Zdroj: TASR

Žilinská plavecká štafeta

22. 9. 2016, od 6:00, Mestská krytá plaváreň v Žiline

Mesto Žilina a Mestská krytá plaváreň v Žiline pripravili už 8. ročník podujatia s názvom Žilinská plavecká štafeta. Cieľom podujatia je zapojiť do športovej aktivity čo najviac obyvateľov nášho mesta. Minulý rok sa podujatia zúčastnilo 1 058 plavcov a preplávali 1 164 km, a tak Žilinčania zvíťazili medzi všetkými slovenskými mestami!

Veľká jesenná cyklojazda

22. 9. 2016, o 18:00, Hlinkovo námestie, Žilina

Cyklojazda sa za posledné roky stala priestorom na milé stretnutia a bezpečnú jazdu po meste. Nezabúdajme však, že podstatou cyklojazdy je požiadavka, aby sme sa takto bezpečne mohli voziť po našom meste každý deň roka. Príďte podporiť túto myšlienku, na bicykli, korčuliach, či iným nemotorovým spôsobom. Našou cyklojazdou prepojíme prebiehajúce uzatvorenie ulice V. Spanyola, Žilinské dni zdravia a Žilinský literárny festival.

SIMA Martausová & band TOUR 2016

22. 9. 2016, o 19:00, Dom odborov Žilina

Sima Martausová zaujala muzikantským a textárskym talentom, svojou pokorou, bezprostrednosťou no najmä výnimočným hudobným prejavom. Stala sa Objavom roka, získala dvojplatinu, ocenenia Album roka a cenu za najpredávanejší album. Richard Müller a Tomáš Klus si ju ako hosťa pozvali na svoje koncerty, zaspievala si s Danom Bártom aj Janou Kirschner a Jan Kraus si ju ako hudobného hosťa pozýva do svojej talkšou.

Balady tour 2016

23. 9. 2016, Klub Kolečko, Žilina

Originálna pocta ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska. Taká je ústredná myšlienka nahrávky Balady hudobnej dvojice Róbert Pospiš & Martin Sillay. Album, ktorý stihol zaujať poslucháčov aj odbornú kritiku predstavia hudobníci aj na živých vystúpeniach.

Sexuálna perverzita v Chicagu

23. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Sériový zvodca Bernie a jeho nesmelý kolega Danny si nenechajú ujsť jedinú príležitosť na to, ako zbaliť nejakú babu. Bary, knižnice, pláže – nevynechajú žiadne miesto s vysokým výskytom šikovných samičiek, medzi ktoré patria aj Deborah a jej spolubývajúca Joan. Postupne sa staneme svedkami začiatku, priebehu a konca jedného vzťahu – vzťahu Dannyho a Deborah. Vzťahu, ktorý by mal šancu na prežitie, pokiaľ by ho ich dvaja dôverníci neustále nesabotovali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM