Jozef Legéň Rôzne

Prehľad podujatí: Počas slnečného víkendu si užijete tieto akcie

Na konci týždňa vám prinášame pravidelný prehľad podujatí, ktoré sa konajú v meste a jeho okolí. Predstavujeme vám tri podujatia, na ktorých by ste nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad podujatí: Počas slnečného víkendu si užijete tieto akcie
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

KINOBUS

6.-8.9.2013, Ružomberok → Likavka → Ľubochňa → Lúčky

Desiate pokračovanie / deviaty ročník (nielen) filmovej prehliadky Kinobus sa chystá revitalizovať nepoužívané kiná na Dolnom Liptove. V dobe, kedy je klasický film mŕtvy a obraz nahradili jednotky a nuly, prehliadka zarputilo opravuje staré premietačky; tento rok v troch obciach v okolí Ružomberka. Dva autobusy so stovkou divákov sa 6. až 8. septembra vydajú do Likavky, Ľubochne a Lúčok s témou voda, ktorá prepája celú dramaturgiu festivalu. Viac v článku: Kinobus ide proti prúdu: Premietanie v klasických kinách sa obnoví po desiaty krát

24-HODINOVÝ MARATÓN BOXU POD DUBŇOM

6.-7.9.2013 Žilina, OC Mirage

Na maratóne predvedie náš šampión techniky a krásu boxu v spolupráci so svojimi zverencami z klubu KO BOX CLUB Galanta. Do priestorov ringu však prizve aj lokálnych športovcov a umelcov. Viac v článku: 24-hodinový maratón boxu pod Dubňom: Tomi Kid si to rozdá s hercami.

REKONŠTRUKCIA PRVÝCH BOJOV SNP V NEZBUDSKEJ LÚČKE

7.9.2013 od 10:00, Nezbudská Lúčka

V bohatom programe sa divákom predvedie 120 účinkujúcich v uniformách z II. svetovej vojny a množstvo historickej bojovej techniky. V rámci kultúrneho programu vystúpi aj speváčka Zuzana Smatanová a skupiny Arzén, Šleha a ďalší. Viac v článku: Strhujúce boje z II. svetovej vojny: Pri Žiline napadnú nemecké vojská povstalcov.

Ak máte aj vy nejaký tip na zaujímavé podujatie v Žiline a okolí napíšte nám na legen@global24.sk

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM