Jozef Legéň Rôzne

PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá

Horúce slnečné dni, pekné baby v plavkách a sladké nič nerobenie. Leto už klope na dvere a ľudia sa tešia na kúpanie i relax na kúpaliskách. Preštudujte si prehľad, ktorý vám môže pomôcť pri výbere, kam sa dá vo vašom okolí vyraziť za typicky letným oddychom.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá
Zdroj: TASR

Mestská krytá plaváreň Žilina

Žilinská plaváreň ponúka 3 bazény. Ľudia sa môžu osviežiť v neplaveckom bazéne s toboganom, plaveckom 50-metrovom bazéne, alebo v malom detskom bazéne, ktorý je určený pre deti do troch rokov.

Vonkajšie bazény sú pre verejnosť otvorené v pracovných dňoch od 9:00 do 19:00. Cez prázdniny o hodinu dlhšie. Priestor areálu ponúka dostatočne veľa miesta aj na športové aktivity. Množstvo bufetov ponúka široké spektrum jedál. V areály sú aj šmykľavky, detské ihrisko, preliezky a pieskovisko.

Termálne kúpalisko Laura Rajecké Teplice

Kúpalisko v Rajeckých Tepliciach je otvorené denne od 9:00 do 19:00 hodiny od júna až do septembra. K dispozícii je jeden plavecký bazén s teplotou 25 °C a jeden detský s teplotou 32 °C. Areál kúpaliska ponúka množstvo reštaurácii, bufetov. Tí, čo neradi len tak vylihujú na osuške, pre nich je ponúka veľká, návštevníci si môžu zahrať minigolf, plážový volejbal a nohejbal. V celom areály je dostupná WiFi sieť. Vzdialenosť zo Žiliny: 15 km

Termálne kúpalisko Stráňavy

Obec Stráňavy nájdete cca 10 km od Žiliny v smere na Martin. I keď sa jedná o menšie kúpalisko, ponúka príjemnú atmosféru pre mladých ako aj rodiny s deťmi. V areály sú dva bazény, 50 metrový plavecký a detský bazén v ktorom sa pohybuje teplota vody v rozmedzí medzi 24 – 26 °C. Počas celého týždňa sa v Stráňavách môžete kúpať od 9:00 do 19:00. Výnimkou sú pracovné dni počas školského roka, kedy je kúpalisko otvorené až od 10:00. V Stráňavách si môžete zahrať plážový volejbal či bedminton. Areál ďalej ponúka bufety a penzión, v ktorom si pochutnáte aj na iných ako fastfoodových jedlách.

Vzdialenosť zo Žiliny: 10 km

Termálne kúpalisko Veronika Rajec

Najväčší výber bazénov nájdete v okolí Žiliny práve v Rajci. Kúpalisko Veronika ponúka až 8 bazénov, medzi nimi aj 50-metrový plavecký. Až do konca júna sú otváracie hodiny v pracovných dňoch od 10:00 do 18:00, počas víkendu je otvorené o hodinu skôr. Počas letných prázdnin sa brány kúpaliska otvárajú cez pracovné dni od 9:30 do 18:00, cez víkendy je to od 9:00 do 19:00.
V areály sú dve reštaurácie, kaviarne, koliby, bufety a bar. Pre deti je tu tobogan, šmykľavky, preliezky, pieskovisko. Tí starší a športovo naladení si môžu zahrať minigolf, stolný tenis, volejbal, basketbal

Vzdialenosť zo Žiliny: 21 km

Aquapark Terchovec Terchová

Približne 26 km vzdialený aquapark. Pripravených je detský bazén, Masážno-relaxačný bazén, Plavecko-relaxačný bazén. Aktivity v areáli sú: športové- fitnes, squash, tenis, volejbal, spoločenské hry: biliard, bowling. Pre priaznivcov relaxu sú pripravené všakovaké regeneračné procedúry.

Vzdialenosť zo Žiliny: 26 km

Letné kúpalisko Sunny, Martin

Kúpalisko Sunny sa nachádza neďaleko centra mesta Martin. Návštevníci majú k dispozícii 50-metrový plavecký bazén a detský bazén so šmykľavkou. Súčasťou areálu sú plochy na opaľovanie, trávnaté volejbalové ihrisko, ihrisko na futbal, posilňovňa, šatne a stánky s rýchlym občerstvením. Napriek potrebnej modernizácii patrí martinské kúpalisko k vyhľadávaným miestam letného oddychu.

Vzdialenosť zo Žiliny: 29 km

Zdroj: global24/tikzi­lina.eu/tasr foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM