Aktualizované Michal Demjanovič Kultúra

Prehľad akcií na týždeň: Žilinčania, je z čoho vyberať!

Júl sa koncom týždňa prehupne do svojej druhej polovice. Okrem horúčav so sebou prináša aj tieto kultúrne udalosti, ktoré sa oplatí navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad akcií na týždeň: Žilinčania, je z čoho vyberať!
Zdroj: TASR

EXPOZÍCIA ORIGINÁLNYCH IKON

12.7. 2016 – 15.7. 2016, M.R. Štefánika 33, Žilina

V priestoroch spoločnosti HOUR sa uskutoční výstava ikon. Pozrieť si môžete ikony z Bulharska, Grécka, Rumunska a Ruska od 16. do 19. storočia. „Ikony nie sú len umelecké diela, ale tiež v sebe skrývajú silné duchovné posolstvo s veľkou hodnotou a porozumením aj pre laikov či neveriacich.“ Vstup je bezplatný. Otváracie hodiny: utorok až piatok od 13.00 do 17.00 hod.

STRACH A HNUS V LAS VEGAS

12.7. 2016, o 19:00, Stanica Žilina-Záriečie

Film Terryho Gilliama je svojráznym prepisom knihy amerického novinára Huntera S. Thompsona Strach a svrab v Las Vegas. Kultový autor vo svojom diele z roku 1971 s podtitulom Divoká púť do srdca Amerického sna opisuje bizarné zážitky, ktoré prežíva ako novinár Raoul Duke so svojím právnikom samojského pôvodu na ceste z Los Angeles do Las Vegas a potom v lasvegaských hoteloch, kasínach a uliciach.

N3O AKUSTIKA – STREET TOUR 2016

13.7. 2016, o 16:00, Nam. Andreja Hlinku

Po veľkom úspechu prešovskí muzikanti pripravili opäť pouličnú tour. Postupne sa predstavia v priebehu štyroch dní v dvanástich mestách Slovenska. Podobne ako minulý rok, bude každý večerný koncert ozvučený aparátom, zatiaľ čo cez deň kapela využije prirodzenú akustiku ulíc miest.

SLOVANIA NA HORNOM POVAŽÍ

11.07.16 – 23.10.16, Hrad Budatín

Považské múzeum v Žiline pripravilo vo výstavnom priestore v areáli Budatínskeho hradu výstavu ktorá približuje, spôsob života slovanského obyvateľstva v 6. – 10. storočí na Hornom Považí. Výstava je súčasťou bežnej prehliadky hradnej veže a verejnosti je prístupná do 23. októbra 2016. Výstava informuje o živote Slovanov na Hornom Považí. Prezentované budú archeologické nálezy zo sídlisk, pohrebisk a iné druhy nálezov, ktoré dokumentujú pracovné aktivity a bežný život vtedajšej včasnostredovekej spoločnosti.

IBIZA GLOW LOUNGE PARTY

15.7.2016, o 20:00, Event House Žilina, Bytčická 16

Event House Žilina po veľkokapacitných eventoch tentokrát prichádza s konceptom lounge party, ktorý presunie dejisko zábavy na outdoorovú terasu a bočnú párty halu. Ibiza Glow je oslavou prichádzajúceho víkendu, okorenenou gradujúcim hudobným programom. Na párty sa predstavia JOHN JONES (UK/IBIZA) YOVERSION RECORDS/ HED KANDI, MAJODJ (SVK), ROZIDJ (SVK), LIVE SAX – FAZULA ON THE SAX (SVK).

NOČNÉ PREHLIADKY HRADU STREČNO

15.7. a 29.7. 2016, Hrad Strečno

Nočné prehliadky na hrade Strečno sú naplánované vždy na piatok 15. a 29. júla, 12. a 26. augusta od 20.00 do 23.00, s posledným vstupom o 22.00 hod. Hlavný program sa bude odohrávať na nádvoriach, v hladomorni a pred vstupom do kaplnky hradu. V programe bude účinkovať Skupina historického šermu Wagus s príbehom Čarovný meč o zakliatej princeznej a udatnom kováčovi. Atmosféru noci na hrade Strečno podčiarkne ohňová šou v predvedení Black Evils.

Čítajte tiež:

Veľká akcia žilinských mestských: Vieme, na čo sa zamerajú!

" FANDÍME SAGANOVI: Hlasujte v galérii, fotografujte a hrajte o ceny za stovky eur":http://zilina.dnes24.sk/…y-eur-243541

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM