Michal Demjanovič Kultúra

Predvianočný čas nabitý akciami. Výber TOP 7 podujatí týždňa v Žiline

Ani vy sa už neviete dočkať najkrajších sviatkov roka? Nalaďte sa na Vianoce akciami, ktoré sa chystajú v našom meste! Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný čas nabitý akciami. Výber TOP 7 podujatí týždňa v Žiline
25
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.

Najlepšie Beatles Vianoce 2016 – The Backwards

19. 12. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Čakajú Vás najkrajšie sviatky a najväčšie hity! Hudobná skupina THE BACKWARDS prináša na Slovensko jedinečnú hudobnú show NAJLEPŠIE BEATLES VIANOCE 2016 – THE BACKWARDS. Vo viac ako dvoj-hodinovej show budete počuť najobľúbenejšie pesničky z repertoáru legendárnych The Beatles. Prevedieme Vás hneď niekoľkými obdobiami kapely od Beatlemánie až po éru Abbey Road..

Amputované duše

20. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

strhujúcou a najmä vizuálnou výpoveďou o človeku vo svete, kde jediným vykúpením sa stáva smrť. Poetický príbeh hovorí o silnom pute vnuka k starým rodičom a o ich spoločnej a bezhraničnej láske. Tie krásne emócie však v skutočnom živote tak ako aj v inscenácii prevalcuje vnútorný človečí hnev.

Smrť obchodného

22. 12. 2016, o 10:00, Mestské divadlo, Žilina

Nová hra mladej slovenskej autorky a dramaturgičky Lenky Garajovej je alúziou na Smrť obchodného cestujúceho od Arthura Millera a ukazuje, že témy, ktoré rezonovali v polovici minulého storočia, sú nástojčivo aktuálne aj pre nastupujúcu generáciu. Hra sa snaží prostredníctvom vybraných motívov pokračovať v príbehu dvoch bratov a jedného ťaživého odkazu ich otca. Dvaja bratia sa po pohrebe na dlhší čas lúčia a volia si rôzne životné cesty. Okrem toho ich delí odlišný pohľad na otcovu smrť.

Ilúzie

22. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Komorná hra rozpráva príbeh dvoch starých manželských párov, ktoré dospeli do bodu, kedy bilancujú svoje vzťahy. Aký má ale zmysel znovu interpretovať svoj život? Neustále hľadanie odpovedí a potreba dorozprávať svoj životný príbeh je vo výsledku len prejavom nedostatku viery. A kde nie je viera, objaví sa lož. Prichádzajú ďalšie a ďalšie interpretácie lásky, no každý výklad, ktorým sa postavy snažia postihnúť zmysel a podstatu žitia založeného na láske, teda na bytostnom súžití s druhým človekom, sa stáva iba ilúziou.

Zoči Voči- Žilina / Celý týždeň dospávam tour 2016

23. 12. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Kapela Zoči Voči zavíta do mesta Žilina v rámci „CELÝ TÝŽDEŇ DOSPÁVAM TOUR 2016“. Po personálnych zmenách sa kapela Zoči Voči rozhodla vrátiť späť do klubov, kde chcú predstaviť svojim fanúšikom nový program s novým gitaristom.

Birthday Party

23. 12. 2016, o 21:00, Escape club, Žilina

Vianoce sú v podstate oslava Ježišovych narodenín a preto by sme radi tento deň uviedli a „odpočítali“ narodeninovou párty vo veľkom štýle. Pozvánka platí aj pre Teba! House otvárame o 20:45, začiatok párty je o 21:00, zatvoríme okolo 1:00. Určite si nenechaj újsť hlavnú časť programu o 24:00, kde bude odpočítavanie, torta, dobrá hudba a iné prekvapenia. Foto: ilustračné

FOTO: Žilina dýcha Vianocami
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM