Igor Petrík Správy

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá zo Žilinských škôl dopadla najlepšie

Školský rok sa skončil a žiaci už prázdninujú. Deviatakov čakal aj tento rok test, v ktorom si zmerali svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Pozrite sa, ako dopadli tí žilinskí.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá zo Žilinských škôl dopadla najlepšie
Zdroj: TASR

Na deviatakov čakala v ich poslednom roku na základnej neľahká úloha v podobe celonárodného testovania. Výsledky testu ukazujú, ako zvládajú Slovenský jazyk a literatúru a Matematiku v porovnaní so žiakmi škôl z celého Slovenska.

V Testovaní 9 v Slovenskom jazyku a literatúre, ktorý v tomto roku písalo 38 227 žiakov boli najúspešnejší žiaci Spojenej školy, Vojenskej v Košiciach. Tu bol testovaný len jeden žiak, ktorý dosiahol úspešnosť 91,67% na druhom mieste sa umiestnila Cirkevná ZŠ sv. Petra a Pavla zo Stropkova, kde deviataci dosiahli úspešnosť 90,58%.

V Žiline sa v Slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom zo ZŠ Žilina Hájik, Námestie mladosti 1,s úspešnosťou 75,7%. Hneď za ňou nasleduje ZŠ Žilina, Jarná 20, so 74,2% úspešnosťou a tretia skončila CZŠ R. Zaymusa, Romualda Zaymusa 3, s úspešnosťou­ 71,7%.

V Matematike sa z celoslovenského prvenstva teší ZŠ Slobodného slov. vysielača v Banskej Bystrici, ktorej študenti dosiahli 90,51%. Tesne za nimi zaostala SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním s úspešnosťou rovných 90%.

Najlepšie vedomosti v matematike preukázali v Žiline deviataci zo ZŠ Karpatská, so 75,8% s úspešnosťou. Nasleduje ZŠ s MŠ Ulica sv. Gorazda 1, 73,2% a tretia je ZŠ Žilina Hájik, Námestie mladosti 1, s úspešnosťou­ 69,8%.

Spomedzi žilinských škôl na poslednom mieste v testovaní zo slovenského jazyka a literatúry skončila ZŠ Žilina, Do Stošky 8, s 55,8% úspešnosťou. V matematike na chvoste skončila ZŠ Slov. dobrovoľníkov, 122/7 s výsledkom 49,2%.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM