Zuzana Gadušová Samospráva

Poznáme mená kandidátov na primátora Žiliny: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!

Sú známe všetky mená desiatich kandidátov, ktorí sa chcú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať o post primátora aj kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Pozrite si, kto a za akú stranu kandiduje a kto ide do volebného boja ako nezávislí.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená kandidátov na primátora Žiliny: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!
Zdroj: Dnes24.sk

O všetkých desať kandidátov informovala predsedníčka Mestskej volebnej komisie v Žiline Marta Moravcová. Na primátora Žiliny kandidujú 41-ročný mediálny manažér Martin Barčík. Kandiduje za sieť – Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, NOVA, Sloboda a Solidarita, Most–Híd, Občianska konzervatívna strana. Peter Belinský je 46-ročný manažér Kresťanskodemo­kratického hnutia. Ako nezávislý kandiduje 51-ročný podnikateľ Štefan Comorek. O post primátora bojuje aj 50-ročný súčasný primátor Žiliny Igor Choma za stranu Smer – sociálna demokracia. Zo strany Priama demokracia je zaregistrovaná kandidátka Eva Lajčiaková, 54-ročná ekonómka a politologička.

Róbert Kašša, 39-ročný šéfredaktor novín Žilinec bojuje ako nezávislý. Taktiež 37-ročný príslušník Policajného zboru Peter Ondák je nezávislý kandidát. Aj 31-ročná konateľka Zdenka Radolcová kandiduje ako nezávislá. Igor Ryban je 49-ročný manažér, tiež nezávislý. A posledným nezávislým je exprimátor, 61-ročný Žiliny Ján Slota.

Podľa predsedníčky mestskej volebnej komisie zaregistrovali aj „65 nezávislých kandidátov na poslancov a 14 politickým subjektom zaregistrovali 57 kandidačných listín, čo predstavuje spolu 197 kandidátov na poslancov,“ uviedla Moravcová. Pred štyrmi rokmi sa o post primátora Žiliny uchádzali rovnako desiati kandidáti, z nich bolo päť nezávislých.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM