Zuzana Gadušová Samospráva

Posleneckí kandidáti v Žiline a ich povolania: Najviac je manažérov, do boja ide 10 lekárov

197 kandidátov z rôznych profesných oblastí spája jedno - zálusk na poslanecké stoličky. Spolurozhodovať o našom meste chcú ľudia s rôznym povolaním. Pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Posleneckí kandidáti v Žiline a ich povolania: Najviac je manažérov, do boja ide 10 lekárov
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidáti na žilinských poslancov MsZ sú už známi. Kandidátne listiny sa ich rozhodlo podať 197. Pobijú sa pritom o 31 flekov. Voliť budeme v 8 volebných obvodoch. V prvom a v treťom volebnom obvode budeme voliť päť poslancov. V druhom volebnom obvode štyroch poslancov, v treťom päť. Vo štvrtom volebnom obvode až sedem poslancov. V piatom a ôsmom troch poslancov a v šiestom a siedmom dvoch poslancov.

Tento rok vedú medzi žilinskými uchádzačmi o poslanecký post čo sa týka počtu výskytu jednotlivých profesií – manažéri. Tých je celkom dvadsaťšesť.

Druhé miesto obsadili podnikatelia, ktorých nájdete v zozname kandidátov dvadsaťdva.Tretie miesto patrí riaditeľom spoločností, je ich šestnásť. Ďalej zostupne v počte nadol sú učitelia (13), konatelia spoločností (12), živnostníci (11), lekári (10) a mladí študenti (8).

Zastúpenie na zozname tohtoročných kandidátov majú aj menej tradičné povolania. Nájdete tam napríklad kandidáta, ktorý pracuje ako čašník, kníhkupca či kulturológa. Zaujímavým povolaním dominuje aj inštalatér Marián Orieščík, alebo výtvarník a dizajnér Igor Cvacho. Zvučným menom zoznamu je napríklad vedúci mužstva Mšk Marián Varga, spevák Jaroslav Gažo, či profesionálny športovec Ondrej Šoška.

Kompletný zoznam kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva si pozrite TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM