Adela Fruckova Samospráva

Poslanec o bezútešnom stave solinkárskych chodníkov: Zlá situácia ohrozuje deti aj seniorov!

Radnica v tomto roku začína s veľkou rekonštrukciou chodníkov najmä na sídliskách. Výstavba nových bude prebiehať aj vo viacerých mestských častiach. Je to jedna z najvýznamnejších a najväčších investícií v meste týkajúca sa chodcov za posledné desaťročie.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec o bezútešnom stave solinkárskych chodníkov: Zlá situácia ohrozuje deti aj seniorov!
Zdroj: Peter Cibulka

Na sídlisku Solinky sa podľa vypracovanej projektovej štúdie bude realizovať investícia na úrovni 237 000 eur. Na tomto území je potrebné rekonštruovať chodníky, ktoré sú prevažne v prostredí vnútroblokov. Celková plocha rekonštruovaných chodníkov je 12 381 m2. Uvažuje sa aj o vybudovaní nového chodníka od zastávky MHD Limbová smerom k obchodnému centru MAX.

„Rekonštrukcia by sa mala začať tento rok a bude pokračovať do roku 2018. Zničené sú napríklad aj ulica ku kostolu a medzi ZUŠ a ZŠ Gaštanovou, ako vidíme na fotografiách,“ ozrejmuje poslanec za štvrť Solinky, Peter Cibulka a dodáva, že diery v chodníkoch v súčasnosti ohrozujú deti aj seniorov.

„Pôvodne mali byť Solinky v rámci rekonštrukcie chodníkov v meste zaradené až na rok 2018. Avšak po námietkach zo strany nás, poslancov za Solinky, mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo opravu vo viacerých mestských častiach a vydelilo na ňu aj patričné finančné prostriedky,“ hovorí o bezútešnom stave chodníkov poslanec.

Bezútešný stav solinkárskych chodníkov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM