Igor Petrík Samospráva

Poslanci si systém odmeňovania nezmenili: Navrhovaná zmena neprešla

Žilinskí mestskí poslanci sa na svojom ostatnom zasadnutí zaoberali aj návrhom na zmenu odmeňovania poslancov Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci si systém odmeňovania nezmenili: Navrhovaná zmena neprešla
Zdroj: TASR

Žilinskí poslanci na svojom pondelkovom (2.11.) zasadnutí neschválili návrh na zmenu odmeňovania poslancov Mestského zastupiteľstva (MZ) v Žiline.

Ten zahŕňal zastavenie vyplácania odmeny členom mestskej rady, predsedovi, členom a sekretárovi komisií MZ v mesiacoch, kedy príslušný orgán nezasadá. Tiež zrušenie krátenia odmeny a úplné zastavenie vyplácania odmeny členom mestskej rady, predsedovi, členom a sekretárovi komisií MZ v prípade neúčasti ospravedlnenej alebo neospravedlnenej. Priznanie odmeny predsedu komisie členovi, ktorý ho zastupuje v čase jeho neprítomnosti s tým, že tomuto členovi už odmena člena nepatrí, ale patrí mu len odmena predsedu. Taktiež doplnenie postupu ospravedlňovania neúčasti na zasadnutiach komisií MZ.

„Poslanec si zaslúži odmenu. A určite by si zaslúžil viac, ako dostáva. Ale neúčasť na komisii, aby niekto za to dostával peniaze, to neviem pochopiť,“ povedal poslanec Ján Púček, ktorý návrh predkladal.

Podľa zásad odmeňovanie poslancov MZ v Žiline je odmena za výkon poslanca 200 eur. Ak je poslanec členom Mestskej rady, patrí mu odmena 30 eur. Ak je poslanec predsedom komisie MZ, odmena je 40 eur. Ak je poslanec členom komisie MZ, patrí mu odmena 20 eur. Predsedovi výboru v mestskej časti patrí 30 a sekretárovi výboru v mestskej časti 25 eurová odmena.

Mohlo by vás zaujímať:

Žiline sa v prvom polroku 2015 darilo: Hospodárila s prebytkom

Mestská rada naďalej zostáva: Žilinskí poslanci jej zrušenie neschválili

Problematická križovatka v mestskej časti Rosinky: Chystá sa prestavba, toto schválili mestskí poslanci…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM