Zuzana Gadušová Samospráva

Poslanci prejednávali hospodárenie plavárne aj divadla: Pozrite si zaujímavé čísla...

Mestskí poslanci opäť zasadli na žilinskej radnici. Zastupiteľstvo rokovalo o hospodárení dvoch obľúbených oddychových miestach Žilinčanov - kúpaliska a divadla. Koľko peňazí zarobili?

Ilustračný obrázok k článku Poslanci prejednávali hospodárenie plavárne aj divadla: Pozrite si zaujímavé čísla...
Zdroj: TASR

V poradí 40. zasadnutie mestského zastupiteľstva sa okrem iného zaoberalo aj hospodárením obľúbených miest na relax v Žiline. To že Žilinčania žijú kultúrnym životom, je jasné aj z návštevnosti divadla. „V Informatívnej správe o výsledkoch činnosti a hospodárenia Mestského divadla Žilina k 30. 6. 2014 sa napríklad uvádza, že 113 predstavení navštívilo 17 238 divákov. Zaujímavosťou je, že Mestské divadlo začalo od 1. 10. 2013 vykonávať aj podnikateľskú činnosť – prevádzkovanie divadelnej kaviarne, ktorá za 1. polrok 2014 vykazuje zisk vo výške 277,89 €. V kaviarni pracujú dvaja zamestnanci,“ uviedol hovorca mesta P. Čorba.

Žilinčania aj toto leto, napriek zlému počasiu, strávili pri vode na mestskej plavárni. „Výsledkom hospodárenia spoločnosti Mestská krytá plaváreň, s.r.o. za 1. polrok 2014 je zisk vo výške 33 766,03 €,“ dodal P. Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM