Peter Handzuš Hokej

Poprad dva roky neprehral so Žilinou. Tentoraz o výhre rozhodol v nájazdoch Lantoš

V nedeľu sa v Žiline stretli susedia z tabuľky Tipsport ligy. HK Poprad aj MsHK DOXXbet Žilina mali pred zápasom po 67 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad dva roky neprehral so Žilinou. Tentoraz o výhre rozhodol v nájazdoch Lantoš
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Už v 55. sekunde sa hostia radovali z gólu, ale nakoniec predčasne, pretože ho videorozhodca hlavnému arbitrovi nepotvrdil. Domáci hrali o chvíľu presilovku, no takmer v nej inkasovali, keď Suchý neusmernil bekhendom puk do opustenej brány. Potom však hostia chybovali, Leško vysunul do nájazdu Drevenáka a skúsený útočník rutinérsky prekonal Kostúra. V 11. min. mohlo byť 2:0, ale výborne načasovanú prihrávku Konečného nedokázal Róbert Huna dostať za Kostúra, ktorý sa k nemu výborne presunul a betónom zachránil svoj tím od pohromy. Hra strácala na kvalite a spáde častými vylúčeniami a potýčkami, pričom jednu z nich videli diváci aj po skončení úvodnej časti.

V druhej tretine sa hralo spočiatku bez väčších šancí na oboch stranách. Hralo sa síce bez prerušenia, ale aj bez efektu. Až v polovici zápasu prišla gólová akcia, keď Bartečko prihral spoza brány medzi kruhy a Števuliak z prvej prekonal Tomeka. Hostia po góle ožili, Tomek mal zrazu veľa práce a spoluhráči mu ju ešte pridávali zbytočnými vylúčeniami.

Vlci však presilovky kamzíkov ustáli a na začiatku druhej tretiny sa dostali sami do výhody o dvoch hráčov. Takmer minútovú presilovku 5 na 3 však hrali zle, navyše v nej Bartečko vystihol prihrávku na modrej a rútil sa na Tomeka. Bol však faulovaný Homerom, no nariadené trestné strieľanie pre zranenie realizoval namiesto neho Suchý a jeho pokus žilinský gólman chytil. Vlci šli predsa len do vedenia, keď Drevenák v 46. min. po druhý raz prekonal Kostúra, ale o 18 sekúnd ho napodobnil Števuliak a z rovnakej situácie, ako pri svojom prvom góle, vyrovnal. Chvíľu na to mohli padnúť góly do odkrytých brán na oboch stranách, ale Tomeka aj Kostúra zachránila nepresná muška strelcov. Hralo sa potom aktívne na oboch stranách, každý z tímov chcel rozhodnúť zápas, ale gólmani si svoje miesto zastali. Popradčania mali k dispozícii 4 minúty pred koncom presilovku, ale domáci ich nepustili ani k strele a ani záverečný tlak Žiliny nebol úspešný.

V predĺžení sa oba tímy snažili vyvarovať chýb a neinkasovať. Viac z hry mali najmä ku koncu predĺženia domáci, ale pokusy Hunu, Homera či Hadlovského gólom neskončili. V samostatných nájazdoch sa ako jediný presadil v tretej sérii Lantoš a zaistil tak pre hostí šiestu výhru nad Žilinou v tejto sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:3 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 5. Drevenák (Leško), 46. Drevenák (Drábek, Valášek) – 30. Števuliak (Bartečko, Kasík), 47. Števuliak, rozhodujúci sam. nájazd Lantoš. Rozhodovali: Müllner – Kollár, Šefčík, vylúčení: 7:8, navyše: R. Rapáč 10 min. nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 1 422 divákov

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – D. Brejčák, Zaťko, Homer, Ťavoda, Leško, Kurali, Makovský, Mendrej – Konečný, Ró. Huna, E. Švec – Handlovský, Novotný, Stupka – Drábek, Valášek, Drevenák – Rogoň, Dominik Rehák, Ondruš.

HK Poprad: Kostúr – Suchý, Dinda, Jaborník, Fabian, Malina, Kasík, Gáborčík, Pařízek – Bartečko, Heizer, Koyš – Kroták, Lantoš, Paločko – B. Rapáč, Paukovček, Mikula – Štrauch, Toma, Števuliak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM