Michal Demjanovič Kultúra

Ponuka TOP 7 akcií v Žiline. Kedy a kam sa oplatí zavítať počas týždňa?

Kde by ste v najbližších dňoch rozhodne nemali chýbať? Vybrali sme pre vás sedem naj akcií v našom meste. Na svoje si príde každý!

Ilustračný obrázok k článku Ponuka TOP 7 akcií v Žiline. Kedy a kam sa oplatí zavítať počas týždňa?
Zdroj: TASR

Hana

17. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Najnovšia hra Petra Pavlaca, ktorú napísal na telo žilinského súboru, nás zavedie do zákulisia regionálneho divadla, v ktorom sa pripravuje hudobno-divadelný večer o Hane Hegerovej. Hlavná hviezda súboru, na ktorej je celá produkcia postavená, sa však nečakane rozhodne z divadla odísť. V predstavení ju má narýchlo nahradiť mladá absolventka herectva z hlavného mesta. Jej príchod rozvíri zdanlivo pokojné provinčné vody a postupne sa dozvedáme, že nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Jožko Púčik a jeho kariérny rast

18. 1. 2017, o 19:00, Bábkové divadlo, Žilina

Takmer 90 rokov stará hra Ivana Stodolu „ Jožko Púčik a jeho kariéra“ nestráca na aktuálnosti ani dnes. Jožko Púčik – zosobnenie dobráckosti a poctivosti – čelí krivému obvineniu zo sprenevery 40.000,– korún. Hoci svoju vinu vytrvalo popiera, neveria mu ani jeho kolegovia ani príbuzní. Jožko sa stáva obeťou byrokratickej mašinérie, ktorá ho v závere hry dotlačí až k absurdnému priznaniu viny.

Beseda s Barborou Kardošovou

19. 1. 2017, o 17:00, Kníhkupectvo Martinus, Žilina

Obľúbená slovenská autorka Barbora Kardošová príde predstaviť svoje novinky: 33 prípadov Kristy B. a detskú knihu Traja kamoši a fakticky fantastický poklad. Pozývame vás!

Prehliadka „katakomb“ pod Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola

19. 1. 2017, o 17:00, Kostol Obrátenia sv. Pavla, Žilina

Miesto stretnutia je pred Kostolom Obrátenia sv. Pavla (Sirotár) na Mariánskom námestí. Platba bude prebiehať pred prehliadkou priamo u sprievodcu. Časť vstupného bude určená na obnovu kostola. Ak Vás zaujíma história a záhady, poďte s nami odhaliť tajomstvá podzemných priestorov, tzv. „katakomb“ pod Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola (Sirotárskym kostolom) na Mariánskom námestí. Odporúčame prísť s baterkou, prípadne čelovkou.

Talkshow: Vitajte doma s Róbertom Jakabom, Mariánom Miezgom a Vladimírom Kobielskym

19. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Troch hostí pravidelnej divadelnej talkshow Soni Műllerovej spája spoločný úspech už na začiatku ich hereckých kariér. Hru Gábora Görgeya Na koho to slovo padne si mladí herci vybrali počas vysokoškolských štúdií na VŠMU v Bratislave ako svoje absolventské predstavenie a získali za ňu ocenenia na mnohých festivaloch, napr. ZLOMVAZ Praha v roku 1998 či prestížnu Cenu Objav sezóny 1997/98 – Dosky´98. Hra je dodnes s veľkým úspechom uvádzaná v divadle Atorka Korzo 90, v ktorom majú angažmá Róbert Jakab aj Marián Miezga.

Temné Kecy

19. 1. 2017, o 19:30, Smer music bar, Žilina

Najdrsnejší a Najpredávanejší stand up comedy Temné Kecy je tu aj v novom roku a v silnejšom nasadení ako kedykoľvek predtým! Priprav sa na monštrózne príbehy a zážitky tých najdrsnejších komikov na Slovensku, ktorí si nedávajú servítku pred ústa a pomenujú veci tak ako sú a za Vás!

Ali Caldwell & Martin Valihora unit

20. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Bubeník Martin Valihora predstaví na januárovom koncerte excelentnú zostavu muzikantov, Eugena Vizváryho, Michala Bugalu a Oskara Rózsu. Spolu s Martinom Valihorom budú sprevádzať speváčku Ali Caldwell. Mladá dvadsaťosemročná Afroameričanka je finalistkou speváckej súťaže “Voice 2016”, kde sa o jej hlas v top osmičke bili Alicia Keys, Miley Cyrus i Adama Levine z Maroon 5. Ali Caldwell nenechá nikoho na pochybách, že je speváckou hviezdou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM