Krimi

Polícia v kraji ide byť nekompromisná: Smrteľných nehôd je priveľa

Polícia v Žilinskom kraji v súvislosti s nepriaznivým vývojom dopravnej nehodovosti vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Policajti budú porušenia zákona o cestnej premávke nekompromisne postihovať zákonnými sankciami.

Ilustračný obrázok k článku Polícia v kraji ide byť nekompromisná: Smrteľných nehôd je priveľa
Zdroj: Policajný zbor SR

„Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky“, píše sa v správe Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Dva dni – dvaja mŕtvy

Pondelok (13. januára)

Pred šiestou hodinou ráno došlo v meste Krásno nad Kysucou v okrese Čadca k tragickej dopravnej nehode. Vodič (27) z Krásna nad Kysucou riadil osobné motorové vozidlo Škoda Fabia po ceste druhej triedy. Pri prechádzaní ľavotočivej zákruty prešiel s vozidlom mimo cestu vpravo, kde narazil do odvodňovacieho kanála a následne sa vozidlo prevrátilo na strechu. Pri dopravnej nehode utrpel vodič ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. 24 ročný spolujazdec z miesta nehody odišiel a následne bol vypátraný policajnou hliadkou.

Utorok (14. januára)

Krátko po pol šiestej hodine ráno došlo v katastri obce Oškerda v okrese Kysucké Nové Mesto k tragickej dopravnej nehode. Vodič (43) z Nových Zámkov viedol nákladné motorové vozidlo Scania s návesom v smere od Žiliny na Kysucké Nové Mesto.Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke návesu nákladného vozidla s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Peugeot 207, ktoré viedla vodička (51) z Kysuckého Nového Mesta. Utrpela ťažké zranenia a na mieste dopravnej nehody zomrela. U vodiča nákladného vozidla dychovou skúškou alkohol zistený nebol.

Na celom Slovensku zomrelo počas prvého mesiaca 2014 pri dopravných nehodách 16 ľudí, z toho v žilinskom kraji 7. Štyria na Orave a traja na Kysuciach.

Smrteľné dopravné nehody v kraji
5
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM