Krimi

Polícia: Organizovaná skupina zarábala na prostitúcii dievčat, sexslužby mali poskytovať v Žiline!

Obvinenie, z ktorého až desí! Podľa polície trojčlenná organizovaná skupina zarábala na prostitúcii dievčat v Žiline a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Organizovaná skupina zarábala na prostitúcii dievčat, sexslužby mali poskytovať v Žiline!
Zdroj: Webnoviny.sk

Obvinený 41-ročný Marián P. mal podľa mužov zákona zlákať na prostitúciu najmenej šesť dievčat. „Využil, že sú finančne slabšie zabezpečené, prípadne boli na úteku zo sociálne slabších rodín. S prísľubom ľahkého finančného zárobku a ubytovania ich nahovoril na poskytovanie sexuálnych služieb, neskôr aj pod hrozbou násilia,“ informovala dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Podľa slov Baloghovej Marián P. dievčatá ubytoval v Žiline a okolí na privátoch, kde mali poskytovať sexuálne služby za vopred určenú sumu. „Ponuku služieb s fotografiami ich nahých tiel zverejňoval na sociálnych sieťach. Od dievčat vyberal 50– až 85-percentný podiel zo zarobených peňazí," spresnila hovorkyňa. Po celý čas podľa polície na ne mala dohliadať ďalšia z obvinených, 25-ročná Ingrida M.

„Keď už dievčatá neprinášali dostatočný zisk, prípadne ich hľadala polícia a rodičia, zaslali ich fotografie s obnaženými telami ďalšiemu členovi skupiny, 34-ročnému Matteovi S. Ak sa mu páčili a schválil ich na výkon prostitúcie, predali ich do Talianska. Tam ich ubytoval na privátoch a zo získaných peňazí si ponechával polovičný zisk,“ doplnila Baloghová

Podľa polície sa organizovaná skupina na prostitúcii dievčat obohatila najmenej o 14 000 eur. „Táto suma však bude po skončení vyšetrovania pravdepodobne vyššia,“ uviedla hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM