Monika Földešiová Krimi

Policajti zadržali 19-ročného muža necelú hodinu po útoku na predavačku

Až dvanásťročný trest hrozí 19-ročnému Žilinčanovi, ktorý v utorok dopoludnia prepadol v obchodnom centre 25-ročnú predavačku a ukradol jej tašku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Jana Balogová.

Mladý Žilinčan podľa Balogovej napadol predavačku, keď otvárala dvere predajne. „Pristúpil k nej zozadu, uchopil ju za vetrovku, pootočil a bez slov udieral do tváre a hlavy. Pri útoku spadla žena na zem, pričom muž pokračoval v atakoch, v snahe vytrhnúť jej tašku prehodenú cez plece. Napokon sa mu to podarilo a utiekol. Napadnutá žena utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie a hospitalizáciu v nemocnici s doposiaľ neurčenou dobou liečenia,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.
Doplnila, že hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline spozorovala po 45 minútach na zastávke MHD na sídlisku Solinky muža, ktorý zodpovedal popisu hľadaného útočníka. „Mladíka policajti zadržali. Zistili, že ide o slobodného, doposiaľ súdne netrestaného Žilinčana. V čase zadržania mu policajti namerali pri dychovej skúške 0,44 mg/l alkoholu v dychu. Vyšetrovateľ mladého muža obvinil zo zločinu lúpeže. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody sedem až dvanásť rokov,“ dodala Balogová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM