Zuzana Vajayová Rôzne

Policajti zabránili tragédii vďaka telefonátu na linku 158

Bytčianski policajti zabránili v pondelok tragédii vďaka telefonátu na linku 158, v ktorom sa dozvedeli o zakrvavenej osobe s nožom v ruke v byte na prízemí.

TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

„Policajti násilím otvorili vchodové dvere, pretože vznikla dôvodná obava, že je vážne ohrozený život a zdravie. Po otvorení bytu sa v ňom nachádzala 22-ročná žena, ktorá držala v rukách dva nože a bodala s nimi 53-ročnú matku. Nožmi sa snažila zaútočiť aj na zasahujúcich policajtov," uviedol Moravčík.

Doplnil, že mladá žena mala matku najmenej dvoma nožmi bodať do hlavy, tváre, krku, hrudníka, brucha a oboch horných končatín. „Napadnutá žena utrpela mnohopočetné tržné, bodné a rezné zranenia s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia. Prvú pomoc jej poskytli pracovníci RZP a previezli ju do nemocnice,“ dodal krajský policajný hovorca.

Žilinský policajný vyšetrovateľ obvinil 22-ročnú ženu z Bytče z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu, uviedol Moravčík. Zdôraznil, že vďaka všímavej reakcii oznamovateľky mohli policajti včas zasiahnuť a zachrániť ľudský život.

Vyšetrovateľ spracuje podľa Moravčíka po vykonaní potrebných procesných úkonov podnet na návrh na vzatie obvinenej ženy do väzby. „V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ uzatvoril Moravčík.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM