Zuzana Vajayová Rôzne

Policajti pokutovali pri kontrole na Kysuciach 88 vodičov za rýchlosť

Deväťdesiatpäť priestupkov zistili policajti Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline počas piatkovej päťhodinovej dopravno-bezpečnostnej akcie na Kysuciach.

TASR o tom dnes informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

Za 94 priestupkov uložili policajti podľa Moravčíka blokové pokuty v celkovej sume 4.690 eur, jeden priestupok oznámili na dopravný inšpektorát. „Až 88 pokút bolo za prekročenie rýchlosti. U 20-ročného vodiča motorového vozidla policajti zistili požitie alkoholu. Dychovou skúškou mu namerali 0,87 mg/l alkoholu. Zároveň zistili, že mladý muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia,“ uviedol Moravčík.

Doplnil, že kontrola bola zameraná najmä na dodržiavanie ustanovených a obmedzených rýchlostí, kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi, kontrolu používania bezpečnostných pásov a detských zadržiavacích systémov vo vozidle a kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s dôrazom na reflexné prvky a osvetlenie bicyklov.

Upozornil, že policajti v Žilinskom kraji budú za účelom zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v podobných akciách pokračovať. „Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Správajme sa na cestách zodpovedne, disciplinovane, ohľaduplne, a najmä nepreceňujme svoje schopnosti, a tak prispejme k bezpečnejším cestám,“ dodal Moravčík.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM