Zuzana Gadušová Správy

V uliciach Žiliny prebehol policajný TEST: Zaujímavé výsledky, ako obstáli vodiči v našom meste!

V uliciach Žiliny prebehol zaujímavý policajný test. Muži zákona sa zamerali na motoristov. Test priniesol zaujímavé výsledky. Veď si ich pozrite...

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Žiliny prebehol policajný TEST: Zaujímavé výsledky, ako obstáli vodiči v našom meste!
Zdroj: TASR

Polícia si v rôznych mestách Slovenska posvietila na vodičov, stalo sa tak aj v Žiline. Zisťovala, ako sledujú chodcov na cestách a či vnímajú hlavne nevidiacich ľudí. Výsledky tohtoročnej celoslovenskej dopravno-osvetovej akcie ukázali, aké percento vodičov nezastavilo nevidiacim chodcom. Deň bielej palice, ako ho muži zákona nazvali, vyhodnotili a zisťovali ako sú na tom jednotlivé kraje. Ten náš napokon skončil ako štvrtý najzodpovednejší.

Test prebehol na priechodoch pre chodcov vo vybraných mestách, priechodoch a hodinách. V našom kraji 911 vodičov zastavilo nevidiacemu figurantovi na priechodoch pre chodcov. Ale 156 motoristov tak neučinilo.

Pozrite si v tabuľke ako dopadla samotná Žilina i okolité mestá

Mesto Autá nezastavili Autá zastavili Celkový počet áut
Žilina – Vysokoškolákov 16 172 188
Žilina – Mostná 29 185 214
Čadca 17 96 113
Martin 24 87 111
Dolný Kubín 45 133 178

Najmenej zodpovední vodiči sú podľa výsledkov v Banskobystrickom kraji (20,75 %) a najzodpovednejší vodiči sú v Nitrianskom kraji (7,65 %). Zaujímavosťou je, že po prvý raz v histórii akcie, sa neslávne prvenstvo neušlo bratislavským vodičom (14,90%).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM