Adela Fruckova Kultúra

Podujatia, na ktoré sa môžeme všetci tešiť: Pozrite si už teraz, čo sa chystá v Žiline počas Veľkej noci

V Žiline môžete počas blížiacich sa sviatkov zažiť príjemný relax na viacerých akciách, ktoré sa chystajú v našom meste. Aké veľkonočné podujatia sú v pláne? Môžete si to prezrieť v našom špeciálnom prehľade.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia, na ktoré sa môžeme všetci tešiť: Pozrite si už teraz, čo sa chystá v Žiline počas Veľkej noci
Zdroj: Archív PMZA

V roku 2016 príde Veľká noc o čosi skôr, ako tomu bolo po iné roky. Veď Veľký piatok pripadá už na 25. marca a prípravy na sprievodné veľkonočné podujatia sú v plnom prúde.

My sme pre vás pripravili zoznam akcií, ktoré tieto sviatky v Žiline prinesú. Ak sa na niektoré podujatie vyberiete, o zábavu alebo veľký zážitok budete mať postarané. Pozrite si v prehľade, na čo sa v našom meste zaručene môžete tešiť.

Dátum a čas Názov podujatia Popis
9.3.2016 o 16­.00 hod. Čas veľkonočný Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva všetkých ľudovoumeleckých tvorcov žilinského regiónu, aby sa zapojili do pripravovanej výstavy Čas veľkonočný. Práce s veľkonočnou tematikou je možné priniesť najneskôr do 2.3.2016 do Krajského kultúrneho strediska v Žiline, Horný val 20 (Makovického dom). Vernisáž výstavy sa uskutoční 9.3.2016 o 16:00 hod. v Makovického dome v Žiline.
12. 3. 2016, 10.00 – 17.00 Veľkonočný malý trh Už tradične prídu trhovníci – pestovatelia, chovatelia, výrobcovia aj domácich kutilovia na trh na Stanici Záriečie s veľkonočnou tematikou ponúknuť svoje výpestky a výsledky svojich chovateľských počinov a samozrejme hojne zastúpení budú aj umelecky ladení trhovníci.
13. marca 2016 od 14.00 hod. Vynášanie Moreny Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Centrom voľného času Žilina v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina sa rozhodlo aj tento rok oživiť tradíciu vynášania Moreny. Ide o jeden zo zachovaných zastaraných zvykov, ktorý sa koná na prelome zimy a jari. Podujatie sa uskutoční v areáli Budatínskeho hradu.
20. 3. 2016 o 15.00 hod. Krížová cesta Veľkonočné tradície priblíži Považské múzeum v Žiline duchovným spôsobom. V spolupráci so Žilinskou diecézou pripravilo pobožnosť krížovej cesty. Uskutoční sa počas Kvetnej nedele v Budatínskom parku. Pobožnosť bude konkretizovaná v jednotlivých 12 zastaveniach v Budatínskom parku, stvárnených prírodnými motívmi.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM