Hokej

Pod Dubňom vykorčuľovali vlci proti oceliarom: Zápas rozhodlo až predĺženie

Hokejistov Žiliny čakal na domácom ľade ťažký súper z Košíc. Nakoniec však smútili oceliari a z víťazstva sa tešil tím spod Dubňa. Aj keď vyhral až po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Pod Dubňom vykorčuľovali vlci proti oceliarom: Zápas rozhodlo až predĺženie
Zdroj: TASR

Úvodných desať minút duelu bolo vyrovnaných a zaujala akurát šanca Sojčíka a Bortňáka v 6. min., ktorú však brankár Tomek vyriešil na jednotku. Hostia mali potom k dispozícii presilovku a po nej zostali aktívnejší, čo im vynieslo aj úvodný gól. Do dráhy puku po Cebákovej polostrele nastavil šikovne hokejku Sojčík a Tomek kapituloval. Košičania boli pri chuti a Bortňák mohol v 18. min. pridať druhý gól, Tomek však jeho strelu pokryl. V závere tretiny hrali presilovku aj domáci a po výbornej prihrávke Richarda Hunu a gólovej strele Šveca sa vyznamenal brankár Melicherčík.

Druhú časť začala lepšie Žilina, neustálym pohybom sa dostávala do šancí, horšie to bolo s ich zakončením a efektivitou. Hostí podržal viackrát Melicherčík a potom im pomohla presilovka, v ktorej otupili žilinské ostrie. Vlci však o pár minút opäť hrýzli a Melicherčík sa znovu zapotil. Dobrú formu však potvrdzoval aj žilinský Tomek, ktorý neinkasoval ani po závare a trme-vrme v 38. min., keď puk nekontrolovane poskakoval pred ním a spoluhráči ho nevedeli dostať do bezpečia.

Dobrý hokej predvádzali aktéri aj v tretej tretine, ale z viacerých zaujímavých situácií na oboch stranách sa žiadna neskončila gólom. Žilinčania mali veľkú šancu skórovať v 47. min., keď sa dostali na 87 sekúnd do výhody o dvoch hráčov a navyše musel pre zranenie nohy odstúpiť Melicherčík. Hostia síce vyrazili aj v oslabení do brejku 2 proti 1, ten im však nevyšiel a z následného protiútoku prekonal Riečického strelou z prvej Stupka. Domáci vycítili šancu na zvrat v zápase a boli ochotní sa o výhru aj pobiť, ako to predviedol vo víťaznom pästnom súboji s Macejkom domáci Ježek. Žilinčania sa snažili o druhý gól, mali k nemu bližšie, ale hráči majstra ich útoky ustáli. Keď navyše pár sekúnd pred koncom Bartánus a na opačnej strane Novotný trafili iba do žrdí, muselo sa predlžovať.

Hneď v 20. sekunde predĺženia mohol rozhodnúť Štrbák, ale nenamieril presne. Nakoniec sa šťastie usmialo na Stupku o minútu neskôr, keď na modrej získal puk a úspešným blafákom do ľavej strany prekonal Riečického.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Košice ukázali, že majú dobré mužstvo a v prvej tretine boli lepším tímom. Nám trvalo, kým sme sa dostali do zápasu. V druhej časti sme mali viacero šancí, ale ich premieňanie nebolo dobré. V závere náš výkon vrcholil, mohli sme rozhodnúť už v riadnom hracom čase, ale nakoniec sme rozhodli v predĺžení. Tešia nás dva body so silným súperom, pretože postavenie Košíc v tabuľke vôbec neberiem do úvahy.“

Peter Oremus, tréner Košíc: „V našej situácii musíme vyhrať každý zápas. Prvá tretina nebola zlá, mali sme šance, ale dali sme iba gól. Potom nás Žilina zatlačila a nebolo z našej strany o čom. V tretej tretine sme zápas nezvládli, ale nezvládli sme ho aj preto, lebo sme dali len jeden gól.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC Košice 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 49. Stupka (Drevenák), 62. Stupka – 13. Sojčík (Cebsák, Bortňák). Rozhodovali: D. Konc – Bednár, Gavalier, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: od 47. min. Riečický za Melicherčíka, 1123 divákov.

Žilina: Tomek – Grman, Kurali, Makovský, Novotný, Leško, D. Brejčák, Niník, Bajaník – Ri. Huna, Ró. Huna, Švec – Kubiš, Valášek, Stupka – Drábek, Ježek, Drevenák – D. Rehák, Schroner, Lipovský.

Košice: Melicherčík (47. Riečický) – Macejko, Štrbák, Philipp, Šedivý, Cebák, Dudáš, Boltun, Pavúk – Lelkeš, Češík, Lapšanský – Bicek, Suja, Bartánus – Bortňák, Hrnka, Sojčík – Šoltés, Bartoš, Jenčík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM