Jakub Forgács Hokej Hokej

Pod Dubňom narazili vlci na baranov: Domácich fanúšikov potešili tromi bodmi

Žilinských vlkov čakal náročný súper. V zápase 44. kola Tipsport ligy skrížili hokejky s banskobystrickými baranmi. Úspešne!

Ilustračný obrázok k článku Pod Dubňom narazili vlci na baranov: Domácich fanúšikov potešili tromi bodmi
Zdroj: TASR

Ešte pred duelom dvoch stredoslovenských tímov sa spomínalo na v piatok zosnulého Viliama Pongráca, ktorý v Žiline pôsobil ako hráč a neskôr trénoval mužské i ženské družstvá.

Zápas mal v úvodnej tretine dobré tempo, málo sa prerušovalo, oba tímy sa snažili hrať dopredu, ale pri šanciach domácich i hostí sa predviedli gólmani na oboch stranách dobrými zákrokmi. V 18. min. prišlo prvé vylúčenie a gólové šance baranov, ale Tomek vychytal tak pokus Basta, ako aj jeho spoluhráčov a do kabín šli tímy za bezgólového stavu.

Druhú tretinu začali vďaka vylúčeniu Novotného lepšie hostia, ale presilovku nevyužili. Domáci potom vyrovnali hru a v 25. min šli do vedenia, keď sa po strele Zaťka z diaľky najlepšie zorientoval pred bránou hostí Richard Huna a puk zasunul do odkrytej brány. Vedenie však vydržalo vlkom iba 69 sekúnd, pretože Ambroz dobre vystrelil spoza kruhov a vyrovnal. Domácich to nepoložilo, snažili sa strhnúť vedenie opäť na svoju stranu a v 33. min sa im to podarilo. Obranca Brejčák obkorčuľoval bránku a bekhendom na dvakrát prekonal gólmana baranov. V 37. min vybuchla v stredovom kruhu petarda hodená jedným z divákov sediacich nad boxom časomiery a rozhodcovia nariadili úpravu ľadu a poslali tímy do kabín. Po približne štvrťhodine sa začalo hrať a domáci mohli v závere tretiny zvýšiť svoj náskok. Počas presilovky bol v úniku faulovaný Novotný, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil.

Tretia časť nasledovala ihneď po výmene strán a vyrovnaný hokej pokračoval ďalej. V 47. min Gillies nešetrne „zbúral“ na svojej obrannej modrej čiare Richarda Hunu, ktorého vyniesli z ľadu na nosidlách a kanadský útočník hostí sa musel porúčať do kabín. Vlci hrali päť minút presilovku, v ktorej vyslali niekoľkých nepríjemných striel, no tie Bacashihua pochytal a skóre ostalo nezmenené. V 54. min mohol vyrovnať Majdan, ale svoj únik nedotiahol do gólového konca. O dve minúty však zahrmelo na opačnej strane, keď v úniku 2 na 1 prihral Ťavoda Drevenákovi a ten delovkou zvýšil na 3:1. Hostia sa potom vylúčením sami obrali o možnosť zdramatizovať zápas a k zníženiu či vyrovnaniu im nepomohla ani záverečná power play.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Chlapci bojovali a snažili sa vyhrať. Keď sme nepremenili za stavu 2:1 trestné strieľanie ani päťminútovú presilovku, obával som sa, či zvládneme záver, ale podarilo sa nám streliť tretí gól. V zlomových momentoch nás podržal brankár Tomek, ktorý podal výborný výkon. Vybojovali sme cenné víťazstvo a dôležité tri body.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme dobrý hokej v dobrom tempe. Druhá tretina nám ušla, dostali sme dva góly z predbránkového priestoru, kde sme boli málo agresívni, málo sme sa tlačili do bránky, vozili sme puky po rohoch. V tretej tretine sme sa snažili s výsledkom niečo spraviť, ale prišli naše vylúčenia, ktoré nám vzali sily. Škoda nevyužitého nájazdu za stavu 1:2, v snahe vyrovnať sme otvorili hru a súper nás potrestal, takže odchádzame bez bodu.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

  • Góly: 25. Richard Huna (Zaťko), 33. D. Brejčák (Novotný), 56. Drevenák (Ťavoda, Handlovský) – 26. Ambroz
  • Rozhodovali: D. Konc, Lokšík – Tvrdoň, Výleta
  • Vylúčení: 2:2, navyše: Gillies (Banská Bystrica) trest v hre za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 1127 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM